Goedkope (last-minute) vliegdeals scoren doe je zo image
Shyonen

Goedkope (last-minute) vliegdeals scoren doe je zo

Wil jij graag goedkoop vliegen, maar loop jij altijd nét de scherpe aanbiedingen mis? Of ben je van plan een vliegticket te boeken, maar ben je bang dat je de volle mep betaalt? Houd dan deze 5 tips in het achterhoofd terwijl je je volgende reis uitstippelt!



Wist je dat november de goedkoopste maand is om te vliegen? (Foto: Reisreporter Georgena)



1. Boek op dinsdagmiddag



Wat is het beste tijdstip om een vlucht te boeken? Als we boekingssite Skyscanner mogen geloven, is dat de dinsdagmiddag. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden namelijk juist op dat moment last-minute deals aan tegen bodemprijzen.



2. Wees flexibel óf boek vroeg



Weet je lang van tevoren al dat je een bepaalde periode op reis wilt gaan? Wacht dan niet af, maar boek je ticket 8 weken van tevoren. Grote kans dat je dan een goede deal te pakken hebt. Ben jij meer van de spontane tripjes? Fixeer je dan niet op één bepaald weekend, maar vergroot je kans op succes door flexibel te zijn. De minst populaire dagen om te vliegen zijn dinsdag, woensdag en zaterdag.



3. Vlieg in het laagseizoen



Tussen oktober en mei wordt er minder gereisd dan in de zomermaanden. Logischerwijs zijn de tickets in die tijd ook een stuk goedkoper. Dus wil je er voor een zacht prijsje even tussenuit? Plan je weekendje weg dan in het laagseizoen.



4. Kies je luchthaven bewust



Het kan lonen om de ticketprijzen van verschillende vliegvelden met elkaar te vergelijken. Het kan zomaar zo zijn dat je voor een vlucht vanaf Eindhoven of Rotterdam flink wat minder betaalt dan voor een vergelijkbare vlucht vanaf Schiphol.



5. Bagage: een addertje onder het gras



Zie je een goede aanbieding voorbij komen op internet, maar twijfel je nog of je een koffer mee wilt nemen op reis? Controleer dan altijd even van tevoren wat het kost om bagage bij te boeken. Voor je het weet koop je weliswaar je vliegticket voor een tientje, maar betaal je je blauw aan het bijboeken van een koffer.