Hotel al geboekt? Zo bespaar je alsnog geld op je boeking image
Shyonen

Hotel al geboekt? Zo bespaar je alsnog geld op je boeking

Een lekker zakcentje overhouden voor op vakantie vindt natuurlijk niemand vervelend. Volgens de journalisten van de Belgische krant Het Laatste Nieuws is dit gemakkelijker dan je denkt. Zij ontdekten namelijk dat je honderden euro’s kunt besparen op je bestaande boeking. Lees hier hoe.



Wat zou jij doen met die honderden bespaarde euro's? (Foto: Reisreporter reneerwich)



Hoe gaat dat precies in zijn werk? Het principe is eigenlijk vrij simpel. Je boekt een aantal maanden voordat je op reis gaat een hotel naar keuze. Een paar dagen voor vertrek check je de prijzen van de accommodatie opnieuw. Is de vraagprijs omlaag gegaan? Cancel dan je bestaande boeking en reserveer opnieuw tegen het voordelige tarief. Op die manier bespaarde de redactie de Belgische krant Het Laatste Nieuws 776 euro op een dure boeking in de V.S. 



Haken en ogen



Aan deze truc zitten wel wat haken en ogen. Let bijvoorbeeld op dat het hotel dat je boekt gratis geannuleerd kan worden. Anders krijg je te maken met annuleringskosten en dan levert deze actie je uiteindelijk weinig op. Ook moet je niet vergeten je bestaande boeking te cancelen. Doe je dat niet, dan betaal je uiteraard juist meer dan gepland door een dubbele reservering ...