6x de ergste misdragingen van Nederlanders op reis image
Lkoedam

6x de ergste misdragingen van Nederlanders op reis

Jij als Columbus-reiziger hoeft je niet aangesproken te voelen. Maar je zult ze vast herkennen: ongeïnteresseerde, lompe, luidruchtige en asociale Nederlandse reizigers. Er zijn tig voorbeelden van hoe ze lokale regels aan hun laars lappen. Kortom, (veel) Nederlanders in het buitenland hebben geen manieren en je kunt ze dan ook maar beter vermijden.



Als reisreporter is het natuurlijk de normaalste zaak om respectvol om te gaan met (heilige) plekken (Foto: Reisreporter jeannette)



Bier drinken in een tempel



Onlangs haalde een Nederlandse man het nieuws omdat hij, tegen de regels in, een biertje meesmokkelde in het hindoeheiligdom in Hampi, India. De man was reeds gewaarschuwd door medewerkers maar presteerde het toch om de fles alcohol ongezien naar binnen te krijgen.



Voor verderf zorgen



Het is ieder jaar weer prijs in Europese badplaatsen als Chersonissos, Lloret de Mar en Salou. Nederlandse jongeren raakten er vorig jaar betrokken bij vechtpartijen, werden het appartement uitgezet wegens wangedrag en staken zelfs een hotel in brand. Chapeau, jongens!



Een heilige ceremonie verstoren



Eind vorig jaar ontstond er ophef toen naar buiten kwam dat een Nederlander een gevangenisstraf in Myanmar riskeerde wegens heiligschennis. Maar laten we eerlijk zijn: erg respectvol was het ook niet om de stekker uit de versterker te trekken tijdens een ceremonie van lokale monniken …



Een fontein vernielen



Kun je je de nieuwskoppen nog herinneren over de Nederlandse voetbalsupporters die in Rome slaags raakten met de politie en de stad op stelten zetten? Er werden zelfs permanente beschadigingen aangebracht aan de historische Baçaccia-fontein op Piazza die Spagna.



Dronken zijn aan boord van een vliegtuig



Zoals wel vaker aan boord van een vliegtuig dat terugkeert vanuit Spanje, zorgde een straalbezopen Nederlandse toerist voor overlast. De vijftiger wierp het personeel verwensingen toe en was luidruchtig. Klasse hoor …



Half naakt op de foto



In Maleisië zat in 2015 een jonge Nederlandse reiziger vast omdat hij zich half naakt op de foto liet zetten op een heilige berg. Hij wist niet dat de berg heilig was …



Dit is slechts het topje van de ijsberg. Kom jij wel eens onbeschofte Nederlanders tegen op reis? Wat voerden zij in hun schild?