Edmonton: De leukste Canadese stad waar je nooit van hebt gehoord image
Lkoedam

Edmonton: De leukste Canadese stad waar je nooit van hebt gehoord

Edmonwie? Nee, er gaat geen belletje rinkelen als de naam van de noordelijkste metropool van Noord-Amerika valt. Maar met de Rocky Mountains (praktisch) voor de deur en een welverdiende reputatie als dé festivalstad van Canada, verdient Edmonton in de schijnwerpers te staan. Schrijver Lars Anderson en fotograaf Michael Dehaspe gingen op jacht naar de beste attracties en de hotste hotspots.



Foto: © Michael Dehaspe



Ga voor de kers op de taart



Niet eerder zagen we een zaakje zo elegant verfijnde zoetigheden ontwerpen en bereiden als in de Duchess Bake Shop. De taartjes en cakejes zijn niet alleen van verbluffende schoonheid, maar ook onweerstaanbaar lekker. Drie winnaars: de lemon merengue, de market fruit tart en de blueberry  raspberry pie. Duchess Bake Shop, 10718 124 St NW, tel. 780-488-4999, duchessbakeshop.com.



Bewonder de bloemetjes en de bijtjes in een piramide



Achter het Henrietta Muir Edwards Park ligt het Muttart Conservatory, een van Edmontons meest iconische bouwwerken. Vier glazen piramides prijken de hemel in, elk met zijn eigen botanische tuin en klimaat, van droog naar tropisch.  Je vindt er de meest uiteenlopende plantensoorten. De ligging nabij de parken naast de North Saskatchewan River is ideaal voor een idyllische picknick.  Muttart Conservatory, 9626 96a St NW, tel. 780-496-8755, edmonton.ca.



Brunch in stijl



In het klassieke Fairmont Hotel MacDonald kun je niet alleen op stand slapen maar ook klassiek brunchen. Grootheden zoals Paul McCartney, koningin Elizabeth II en Bill Clinton brachten de nacht hier door en schoven aan tafel. Mocht je geen cash flow hebben voor een kamer of voor het onder locals populaire buffet op zondag (circa € 50), dan is er altijd nog gelegenheid voor een borrel op het dakterras, met fijn uitzicht over de stad. Fairmont Hotel MacDonald, 10065 100 St NW, tel. 780-424-5181, fairmont.com.