Verrassend hip Wenen image
Lkoedam

Verrassend hip Wenen

Wenen saai en conservatief? Welnee! De Oostenrijkse hoofdstad heeft slechts een imagoprobleem. Wie er een weekendje doorbrengt ziet al snel hoe waanzinnig levendig en hip de metropool is. Al helemaal als de locals de komende maanden de winter van zich afschudden en het leven zich weer in de openlucht afspeelt. We brengen voor jou de leukste activiteiten in kaart, van A tot Z.



Foto: © Wien Tourismus, Christian Stemper



Aan het water loungen met een drankje



Locals die in het weekend geen puf hebben om de Alpen in te trekken, ploff en neer in een ligstoel bij een van de hippe eet- en drinkplekken aan het Donaukanaal. Op de kades van deze zijarm van de Donau gaan in het voorjaar zelfs heuse strandtenten, met royale hoeveelheden geïmporteerd zand, open. Strandbar Herrmann en Adria zijn inmiddels lokale instituten. De kades van het Donau-kanaal zijn ook het speelterrein van graffi  ti-artiesten en andere makers van street art. Dus ook cultureel verantwoord! Adria, Obere Donaustraße 77, adriawien.at. 



Bijkomen met het beste bakkie koffie van de stad



De Espresso is wat Duitstaligen zo mooi een Kult-Cafe noemen: formica tafeltjes, retro fotootjes aan de muur, houten stoelen met donkerrood leer. Naast espresso, die met een fi fties espressomachine wordt bereid, is er ook een verdienstelijk weekmenu en kun je hier zelfs om acht uur ’s avonds nog vragen om een omeletje. In het weekend worden er vaak plaatjes gedraaid. Espresso Café Bar, Burggasse 57, tel. 52210570, espresso-wien.at.



Carmen en andere opera's gratis in de openlucht zien



De Wiener Staatsoper staat te boek als een van de beste operahuizen ter wereld. Dat betekent helaas ook dat de prijs voor een voorstelling hoog kan oplopen. In april, mei, juni en september kun je dat probleem omzeilen door plaats te nemen op een bankje of stoel op het KarajanPlatz buiten het operagebouw. Daar staat een groot led-scherm opgesteld waarop je gratis naar een livevoorstelling kunt kijken. Er zijn maar liefst tachtig videovoorstellingen per seizoen maar de beschikbare stoelen zijn snel vergeven — wees er dus vroeg bij. Wiener Staatsoper, Opernring 2, wiener-staatsoper.at