Banff Mountain Film Festival komt naar Nederland! image
Eric Verhoeven

Banff Mountain Film Festival komt naar Nederland!

Van bergbeklimmen in de Polynesische jungle tot mountainbiken in de gortdroge woestijn van Nevada, het komt allemaal aan bod tijdens het Banff Mountain Film Festival. Zien? Vanaf woensdag 5 april kun je in het kader van het festival acht bekroonde outdoor-documentaires gaan bekijken in een bioscoop bij jou in de buurt.



Aan spectaculaire natuurfilms geen gebrek tijdens het Banff Mountain Film Festival (Foto: Bruno Long, Banff Mountain Film Festival)



Locaties



Ieder jaar sinds 2007 wordt in het Canadese Banff een filmcompetitie gehouden. De beste natuur- en avontuurdocumentaires worden bekroond met een 'outdoor-oscar'. Acht van de beste films van 2016 zijn bezig aan een wereldtournee en strijken binnenkort neer in een aantal Nederlandse bioscopen:



- 5 april, Eindhoven

- 6 april, Enschede

- 7 april, Utrecht

- 8 april, Amsterdam

- 9 april, Rotterdam

- 10 april, Den Haag

- 11 april, Deventer



Tickets kosten €12 in de voorverkoop bij Bever en €14 aan de deur. 



Hoogtepunten



Ook deze editie komen weer totaal verschillende onderwerpen aan bod. Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten:



Doing it scared Achttien jaar geleden raakte Paul Pritchard tijdens het klimmen gewond aan zijn hoofd. Het leidde tot een halfzijdige verlamming. Toch was hij er op gebrand om terug te keren naar de Totem Pole, een rotsnaald op Tasmanië, om de route alsnog te voltooien. Met een lichamelijke handicap dus!



Dreamride Waargebeurd of toch een droom? Mountainbiker Mike Hopkins is er nog niet helemaal over uit… Heeft hij die eindeloze trails van Utah, Nevada, Californië en Washington nu ècht verkend of is zijn herinnering met hem op de loop gegaan? De indrukwekkende korte film laat zien hoe je het beste kunt genieten van de ruwe schoonheid van ruige woestijnlandschappen: namelijk op twee wielen.



Ga voor het volledige overzicht van films naar de website.