De 10 Vakantiebeurs-winnaars zijn ... image
Lkoedam

De 10 Vakantiebeurs-winnaars zijn ...

In samenwerking met de Vakantiebeurs organiseerden wij een foto-winactie. Er zijn 10 foto's geselecteerd, die de mooiste en meest inspirerende vakantiebestemmingen weergeven. Deze winnaars ontvangen twee gratis tickets voor de Vakantiebeurs die van 11 januari t/m 15 januari zal plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht.

De nummer 1 winnaar ontvangt een boekenpakket van Columbus Travel en kan deze tijdens de uitreiking van de prijs voor Reisreporter van het jaar 2016 en Reisfoto van het jaar 2016, op

zaterdag 14 januari tussen 11.00 uur en 12.00 uur, afhalen bij de hoofdstand van Columbus Travel in hal 4, stand D088.



De winnaars zijn ...



10. Columbus Reisreporter Dianadm:

"Het Simien-gebergte in Ethiopië wordt vaak het Dak van Afrika genoemd. Het is een berglandschap met een bijzondere ontstaansgeschiedenis: ooit was dit één van de grootste vulkanen ter wereld.

Door de diverse ijstijden is de vulkaan volledig geërodeerd en de eeuwenlange invloed van wind en regen deed de rest. Hierdoor is een ongewoon berglandschap ontstaan met opvallend steile toppen (pinnacles) en extreem diepe dalen. Het is met recht een Hoogland. Het gebied ligt vrijwel in zijn geheel boven de 1500 meter en je vindt hier pieken die ver boven de 4000 meter uitkomen. Simien Mountains is een prachtig wandelgebied, dat relatief makkelijk te voet is te ontdekken, maar het is ook mogelijk om een tour met een 4WD te doen. Dan zie je pas goed hoe enorm uitgestrekt dit gebied is. Tours en trekkings zijn te boeken bij “National Park Headquarters” in Debark."







09. Columbus Reisreporter Vulture1960:

"We maakten een boottocht vanuit Kasane over de wateren van Chobe. Een mooie grote boot waar je alle ruimte had om te staan , Voor of achter. Het kon niet beter. om foto te maken! Onderweg zagen we deze telelezers. Wat hebben we hierom gelachen. Achter hun een perfect Africa plaatje Olifant met een mooie boom!

Maar daar hadden ze geen oog voor."









08. Columbus Reisreporter Haribobanaan:

"Salar de Uyuni is de op een na grootste zoutvlakte van de wereld. Ongeveer 40.000 jaar geleden was deze vlakte een deel van een reusachtig prehistorisch meer. Toen het meer opdroogde, bleven twee meren over en twee grote zoutvlakten (waaronder Salar de Uyuni ). Er wordt geschat dat het meer dan 10 miljard ton zout bevat.

Leuk weetje: De hele zoutvlakte bestaat uit vijfhoekige rasters. Deze rasters zijn alleen qua grote verschillend."





 



07. Columbus Reisreporter Gorke:

"Gurdwara's zijn voor Sikhs bedevaartsoorden en ze hebben een traditie van gastvrijheid. Er is altijd een slaapplaats en de keuken staat klaar om de gasten te voeden. Het 'langar', het heilig voedsel, wordt beschouwd als geschonken door god en goeroe en staat klaar voor gelovigen, voor wie het een formeel deel van het tempelbezoek is, maar ook voor toeristen, bedelaars, straatkinderen en heilige mannen. Bij binnenkomst wordt er van je verwacht dat je je hoofd bedekt en je voeten en handen reinigt."





 



06. Columbus Reisreporter Esther:

"Weer terug van weggeweest. Ik denk wel een paar jaar, maar ben weer terug! Omdat ik net terug ben van een prachtige reis door Myanmar, zul je de komende tijd vooral van dit land wat foto's van me terugzien.

Deze Monniken in Mawlamyine laten zien dat monniken ook gewone jongetjes zijn die niets liever willen dan voetballen."







05. Columbus Reisreporter Hamminga:

"We zien ze al van verre aankomen; de stofwolken verraden de komst van deze kudde olifanten. Het is kurkdroog in Etosha en de olifanten zien er dorstig uit. Een gemiddelde olifant drinkt zo'n 160 liter water per dag, en op dit moment is water in Zuidelijk Afrika schaars. Wij verblijven in Okaukuejo en genieten iedere dag weer van de vele wilde dieren die de populaire waterplaats bezoeken. De grote groepen olifanten maken veel indruk op onze zoon. Soms worden ze weggejaagd door een andere groep, en soms tolereren ze elkaar. We zien dan tientallen olifanten tegelijk spelen en drinken, iedere keer weer een prachtig schouwspel ... "







04. Columbus Reisreporter Whelder:

"Peru heeft zo veel meer te bieden dan alleen Inca -ruïnes en de Colca Canyon. Neem nou de klassieke oase van Huacachina met de bijbehorende klauterduinen. Die zijn serieus hoog. vlak bij de oase hooguit 200 meter. al ruim genoeg om flink moe van te worden. Er schijnen verder in het gebied zandduinen van meer dan 1000 meter hoog te zijn maar een bezoek daaraan vraagt een echte expeditie. Voor ons was dit genoeg. As je wilt en de techniek beheerst, kun je met een snowboard naar beneden. "







03. Columbus Reisreporter RobHoekstra:

"Iets wat me is bij gebleven van de 4 daagse wandeltocht naar la ciudad perdida zijn de soms nog piepjonge Kogi kindjes die je daar helemaal alleen ziet ronddwalen. Dit meisje (ik schat een jaar of 4) liep ons op haar blote voetjes tegemoet. Ze droeg daarbij ook nog eens een baby op haar rug die ze middels een hoofdband op haar plek hield. De Kogi kennen het regenwoud op hun duimpje. En dat moet ook wel natuurlijk wanneer je je als peuter al moet kunnen redden in je "eentje"."







02. Columbus Reisreporter Dragonfly:

"Om te laten zien hoe ondiep de manta's te zien zijn, deze foto van een snorkelaar die ook mee was naar Mantapoint. Je hoeft dus niet perse te duiken om ze te kunnen zien. Nusa Penida en Lembongan zijn eilanden bij Bali. Daartussen ligt een hele diepe zeestraat waar heel veel grote vissen zwemmen. Het gebied is beschermd en prachtig om te duiken en snorkelen.

Manta's zijn uiterst vriendelijke en speelse dieren, die echt contact met je maken net als dolfijnen.

De manta's cirkelen langs deze rots waar kleinere vissen zwemmen die aanhaken en de parasieten verwijderen."





 



WINNAAR 01. Columbus Reisreporter Marcvankessel:

"Alhoewel het in Kalaw wordt afgeraden om zelf met de motor de bergen in te trekken (en bij 2 verhuurbedrijfjes zelfs specifiek wordt verboden) is het bergachtig gebied tussen Kalaw en Pindaya goed op eigen gelegenheid met de motor te doen.



Je komt langs talloze afgelegen bergdorpjes die, in dit deel van Birma, bevolkt worden door de Palaung, Danu of Pa-O.

Bijna niemand spreekt een woord Engels, maar je wordt zonder uitzondering overal welkom geheten.



Het lijkt of hier in veel gevallen de tijd heeft stilgestaan. Hier geen satellietschotels op de daken en ook geen mobile-shop in de straat zoals je die nu overal ziet in Myanmar.



Dus wat doe je als tiener als je de tijd wilt doden en niet de beschikking hebt over een mobieltje of en nintendo?

Dan speel je een spelletje Jeu de Myanmar met je vrienden.

Om geld natuurlijk. Want voor niets gaat de zon op.



De spelregels zijn vrij eenvoudig:

Er wordt een kuiltje in de grond gegraven en daarin wordt het geld (inleg) gelegd.

Vervolgens probeert iedereen zijn linkerslipper zo dicht mogelijk bij het kuiltje te gooien of een andere slipper weg te kaatsen.

En na de linkerslipper is de rechterslipper aan de beurt.

Wiens slipper na beide beurten het dichtst bij het geld ligt heeft de pot gewonnen."





Alle bovengenoemde winnaars worden uitgenodigd



Namens het Columbus Travel-team nodigen we je graag uit voor de uitreiking van de prijzen voor de

Reisreporter van het jaar 2016 en Reisfoto van het jaar 2016 op zaterdag 14 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht. Een ideale gelegenheid om het Columbus-team, de ambassadeurs en natuurlijk je mede-communityleden eens live te ontmoeten en samen te toosten op het nieuwe jaar. We zouden het heel leuk vinden als je erbij bent! Kom je ook?




  • Wanneer Zaterdag 14 januari v.a. 11.00uur  - 12:00uur. Uitreiking is om 11:00 uur

  • Waar Vakantiebeurs Utrecht, HAL 4, stand D088



Heb je niet gewonnen, maar wil je er wel graag bij zijn?  Koop hier je toegangskaartje voor maar € 11 in plaats van € 15,50 aan de kassa.



Alle winnaars krijgen per e-mail bericht.



Deze winactie werd mede mogelijk gemaakt door: