5x Columbuswaardige reisvoornemens voor 2017 image
Bob

5x Columbuswaardige reisvoornemens voor 2017

Het nieuwe jaar staat op het punt van aanbreken en dat betekent dat de denkbeeldige lijstjes met goede voornemens alweer worden opgesteld. Wij stelden een reisvariant voor je op. Is 2017 het jaar waarin jij een vreemde taal leert, solo op reis gaat of voor een prikkie naar een onbekende plek vliegt?



Welke bestemming heb jij je voorgenomen? (Foto: Columbus Reisreporter annerooshesselmans)



1. Leer een taal



Full time reizen is voor de meeste van ons niet weggelegd. Een taal (erbij) leren is daarom een goede manier om alvast in buitenlandse sferen te geraken. Ga bijvoorbeeld eens naar een cursus. Of kijk online.



2. Reis naar een minder voor de hand liggend land



Logisch, bij het uitzoeken van je vakantiebestemming laat je je leiden door je dromen en verlangens. Maar waarom zou je niet gewoon eens naar een land gaan waar je nog géén (positief)  beeld bij hebt? Deze bestemming zal je niet alleen blijven verrassen maar ook met een bevredigender gevoel terug laten keren. 



3. Kies een bestemming op basis van het goedkoopste ticket



Draai het eens om: kijk éérst voor een goedkoop ticket en laat daar je bestemming van afhangen. Zo voorkom je dat je jezelf blind staart op een droombestemming en/of meer uitgeeft dan je lief is. Bovendien geeft het een kick om voor een prikkie naar een onbekende uithoek van de wereld te vliegen en op ontdekking uit te gaan! Dit is een tactiek die we geregeld toepassen op de redactie. 





Uit de comfortzone: kajakken op een wilde rivier (Foto: Columbus Reisreporter erictkindt)



4. Stap uit je comfortzone



De volgende reis die jij boekt wordt er een buiten je comfortzone. Deal? Ga bijvoorbeeld kajakken op een wilde rivier, bergbeklimmen, solo op reis of dat aparte gerecht proeven. Soms zal je even op je tanden moeten bijten maar uiteindelijk is het het allemaal waard, dat verzekeren wij je. 



5. Maak een roadtrip



Hit the road, Jack! Op de weg ervaar je pas echt wat ultieme vrijheid is. Je kunt gaan en staan waar je zelf wilt. En het hoeft niet eens veel te kosten. Voor één dollar per nacht trek je bijvoorbeeld al in een camper door de V.S. heen. Lees het artikel hier nog eens terug.