Vrienden voor het leven bouwen eigen dorp in Texas image
Bob

Vrienden voor het leven bouwen eigen dorp in Texas

Deze vriendengroep kent elkaar al langer dan twintig jaar. Daarom besloten ze dat het tijd was voor de volgende stap: buren worden. Niet in een rijtjeshuis, nee, de groep liet hun eigen dorp ontwerpen in Texas. Beter een goede buur dan een verre vriend? Waarom niet allebei!



De groep bij elkaar (Foto: alexanderstross.com



De vier Texaanse koppels vonden een stuk kaal land aan de Llano River in Texas, een uurtje vanaf Austin. Ze huurden een architect in die hielp met het construeren. Ze doopten het project om tot Llano Exit Strategy. Het afgelegen minidorpje bestaat uit vier kleine huisjes en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Nadat hun woonplek viral ging op het internet, heeft het een tweede naam gekregen: Bestie Row.





De huisjes op een rijtje (Foto: alexanderstross.com)



Energiezuinig en milieuvriendelijk



Llano Exit Strategy is geheel milieuvriendelijk en duurzaam opgebouwd. Regenwater wordt opgevangen in tanks en de goede isolatie zorgt ervoor dat de hitte in de zomer buiten blijft en in de winter binnen. Zodoende weten ze hun ecologische voetafdruk op de omgeving tot een minimum te beperken. 



De Bestie Row is voor de groep een ontsnapping aan hun drukke leven in Austin. Door het dorpje voelen ze zich weer één met de natuur. Ze wonen er nog niet full time, maar in de vakanties en op feestdagen kun je ze daar zeker verwachten. Ben je in de buurt? Ga eens op de koffie!