Verbod op tijger toerisme India opgeheven image
Metsu9

Verbod op tijger toerisme India opgeheven

Het tijdelijke verbod op het tijgertoerisme in India is vlak voor het hoogseizoen weer opgeheven. Sinds 20 oktober kun je weer op safari in een van de nationale parken om wilde tijgers te spotten.

Het verbod was opgelegd door de Indiase regering in een poging om de tijgerpopulatie in India te beschermen. Verschillende zones in nationale parken waar tijgers voorkomen, waren vanaf begin deze zomer verboden gebied voor toeristen.

De maatregel werd gezien als een kans voor illegale jagers en stropers om hun gang te gaan. Ook werd door het verbod het idee gegeven dat het tijgertoerisme een bedreiging is voor de tijgerpopulatie, terwijl het tegendeel waar blijkt te zijn. De meeste dichtheid in tijgerpopulaties wordt juist gevonden in de gebieden die het meest door toeristen worden bezocht. In parken als Corbett, Kaziranga en Bandhavgarh groeit de tijgerpopulatie zelfs aanzienbaar.

Oprichter van de reisorganisatie Ampersand Travel, James Jayasundera zegt: 'We zijn allemaal opgelucht dat dit tijdelijke verbod is opgeheven en dat we weer door kunnen gaan met verantwoordelijk toerisme in de parken van India. Ik ben blij om te zien dat het gezonde verstand heeft overwonnen'.

Foto door: hano.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief