1e vlucht A380 levert $1,9m op image
Herman m

1e vlucht A380 levert $1,9m op

Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vandaag van Singapore naar Sydney.

De vliegtickets die per opbod verkocht werden op eBay waren erg geliefd. In het totaal heeft de veiling 1,9 miljoen dollar opgebracht, wat ten goede komt aan verschillende goede doelen. De jongste passagier is een 10 maanden oud jongetje uit Singapore en de oudste een 91 jarige Singaporees. Het hoogste bedrag dat werd neergeteld kwam van een Australische zakenman. Voor 70.000 euro kocht hij twee eersteklas tickets, maar hij vliegt dan ook super de luxe.

Hoewel de Airbus maar liefst 853 passagiers mag vervoeren kiezen de meeste luchtvaartmaatschappijen voor een maximaal aantal personen van 555. Extra been- en stoelruimte maakt de A380 hierdoor een stuk comfortabeler. De luxe drieklassen uitvoering, het model dat vandaag vliegt, biedt plaats aan 471 personen. De Economy Class beschikt over ergonomisch verantwoorden stoelen en in de Business Class kunnen deze omgebouwd worden in een bed of kantoor.

Naast Economy- en Businessclass heeft deze uitvoering ook nog een First Class, ook wel de Singapore Airlines Suites genoemd. Hier hebben passagiers volkomen privacy in speciale ‘suites’ met gigantische stoelen en televisieschermen. Tijdens deze eerste vlucht worden de passagiers voorzien van een champagnebrunch en na afloop krijgen ze vluchtcertificaten.