Lente: penisfestival-tijd!  image
Arnieh

Lente: penisfestival-tijd!

In Nederland vieren we het begin van de lente met rokjesdag, in Japan hebben ze penis- en vaginafestivals. Het klinkt voor Westerlingen als een grote grap, maar door het hele Aziatische land zijn aan het begin van het voorjaar festivals ter ere van de geslachtsdelen.

Met de porno-industrie hebben de festivals niks te maken; het zijn rituelen die minstens 1500 jaar oud zijn. Ze gaan uit van het geloof dat moeder aarde zwanger gemaakt moet worden door vader hemel, voor de groei en ontwikkeling van alles.

Festivalseizoen

Het geslachtdeelfestivalseizoen begon 14 maart met vaginafestival Hime-no-miya in de buurt van Nagoya, de dag erna was er penisfestival Honen Matsuri in een buurdorp. In het eerste weekend van april volgt het Kanamara Matsuri-festival in Kawasaki. Dit festival was een paar honderd jaar geleden een idee van prostituees.

Reusachtige vagina

De invulling van de verschillende festivals is in grote lijnen hetzelfde. Een reusachtige vagina of penis, met een gewicht van honderden kilo’s, wordt door een groep van tientallen volwassen mannen in een parade rondgedragen.

Penislolly’s

Kinderen worden voor de gelegenheid feestelijk aangekleed en er wordt sake gedronken. Hierbij eet men gelegenheidssnacks: lolly’s in de vorm van een penis en snoepjes in de vorm van een vagina bijvoorbeeld. In kraampjes worden toepasselijke souvenirs verkocht, zoals vagina-asbakken.

Vruchtbaar

Veel Japanners bezoeken de festivals als ze een baby willen. Groot effect lijkt het op dit moment niet te hebben, want met een gemiddelde van 1,37 kind per vrouw heeft Japan één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Onlangs verhoogde de regering de kinderbijslag nog om het ouderschap betaalbaarder te maken.

Penisgrappen

Onder toeristen zijn de festivals overigens ook populair. Jonathan Adams van nieuwssite GlobalPost was op Honen Matsuri. Hij trok de conclusie dat Westerse toeristen de festivals niet bezoeken om vruchtbaar te worden, maar om de hele dag legaal penisgrappen te mogen maken.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.