Hotelkamers voor twintig cent image
Koenthal

Hotelkamers voor twintig cent

Wie zegt dat op vakantie in een echt bed slapen duur moet zijn? In Azië in ieder geval niet: hier overnacht je al in een luxe hotel voor maar twintig cent.

Het eerste low budget Tune Hotel is in mei 2007 gebouwd en ligt in Kuala Lumpur. Al snel volgden nieuwe filialen van dit hotel in Bali en Maleisië.

Zonder franjes

Dit hotel zonder enige franjes is de definitie van budget en alles buiten het standaard pakket kost de bezoeker extra geld. Je kunt je kont er nauwelijks keren, maar schoon en modern is het wel.

Extra's

Een standaard kamer heeft een vijfsterren bed, een warme douche en een ventilator aan het plafond. Er zijn echter geen televisie of koelkast. Voor extra's zoals handdoeken of airconditioning moet je bijbetalen.

Airconditioning

Airconditioning is echter wel een must voor de kamer, waar de temperatuur hoog kan oplopen in het warme en vochtige Maleisische klimaat.

Gelimiteerde service

De prijzen van de kamers worden laag gehouden doordat er een gelimiteerde service wordt aangeboden. Zo werken de hotels, net als low budget luchtvaartmaatschappijen, met een systeem waarbij je online je kamer moet boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de kamers zijn.

Stopover

De kamers kunnen ook gebruikt worden voor mensen die een stopover van drie uur hebben in de stad. Dit wordt het refresher pack genoemd.

Honderdvijftig

Het is de bedoeling dat er rond 2012 zo'n honderdvijftig Tune Hotels zijn over de hele wereld.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.