Rappende monnik op catwalk image
Indian

Rappende monnik op catwalk

Je kunt ze in Japan zomaar tegen het lijf lopen: rappende monniken in sierlijke gewaden, die op een hiphopbeat over een catwalk lopen en zo het boeddhisme aan de man proberen te krijgen.

De belangstelling voor het boeddhisme neemt af in Japan. De ruim 75.000 tempels in het land worden nauwelijks nog bezocht en alleen tijdens begrafenissen worden enkele religieuze uitingen nog in ere gehouden.

Animatiefilm

De monniken laten het er niet bij zitten en bedenken steeds weer nieuwe manieren om de jongeren enthousiast te maken voor de religie. Zo worden er animatiefilms gemaakt over het leven van de grondlegger van een tempel in Tokio of worden er modeshows gelopen door nonnen.

Zencafés

Ook de groep toeristen wordt niet vergeten. Engelssprekende priesters houden inspirerende speeches over het boeddhisme en er komen steeds meer Zencafés bij, waar tijdens een vegetarische lunch een portie spiritualiteit geserveerd wordt.

Eerbied

Niet iedereen is blij met de controversiële acties van de monniken en nonnen. De 32-jarige priester Masayuki Masuda vindt het oneerbiedig om zo met de religie om te gaan en vraagt zich af of de doelen zo bereikt worden. 'Het uiteindelijke doel is om mensen in aanraking te brengen met de leer van Boeddha, zodat ze die in hun leven toepassen. Die brug ontbreekt bij deze nieuwe activiteiten.'

Foto door: maaikevonk.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.