Man overleeft onbewoond eiland image
Wolkje

Man overleeft onbewoond eiland

Slechts twee zakmessen had de Zwitser Xavier Rosset. Hij ging op zoek naar drinkwater, bouwde een schuilplek en leerde zichzelf om wilde varkens te vangen. Dat was voldoende om maar liefst 300 dagen op een geheel onbewoond eiland te overleven.

Rosset wilde ervaren hoe het is om volledig van de bewoonde wereld afgesloten te zijn. Daarom liet hij zich vrijwillig afzetten op het onbewoonde eiland Tofua (Polynesië), een klein vulkanisch eilandje in de Stille Oceaan. Daar trof hij een meertje, enkele wilde varkens, kokosnoten en vooral veel tropische wildernis. Als bagage droeg hij slechts een Zwitsers zakmes, een machete en een videocamera bij zich.

Inzinkingen

Bij aankomst moest hij alles opnieuw leren leek het wel; voedsel en drinkwater vinden, vissen, etc. De Robinson expeditie verzwakte Rosset daarom sneller dan hem lief was. Hij onderging verschillende zenuwinzinkingen, na de eerste twee maanden woog hij 18 kilo lichter en eenzaamheid trof hem nog het aller zwaarst van al zijn beproevingen. Gelukkig had hij het druk genoeg met overleven, aldus de avonturier.

Documentaire

Met de tijd leerde de Zwitser om de wilde varkens te vangen. Ook ontmoette hij een biggetje dat nog te klein was om op te eten, het hield Rosset dagelijks gezelschap. Na acht maanden had Xavier het gevoel het eilandleven eindelijk onder de knie te hebben en kreeg hij het idee dat hij echt zou kunnen overleven. Van de videobeelden die hij heeft gemaakt, zal een documentaire uitkomen. Hij hoopt dit jaar de documentaire nog af te hebben.