Populatie berggorillas groeit image
Stijntehennepe

Populatie berggorillas groeit

De bedreigde populatie berggorilla’s in Oost-Afrika is met twaalf procent gegroeid ten opzichte van tien jaar geleden. In het Bwindi Nationaal Park in Uganda zijn 340 exemplaren van deze soort geteld. De totale populatie van de wereld komt daarmee op 720 berggorilla’s.

In 1989 waren er nog maar 624. De apen hebben flink geleden onder de burgeroorlogen en de jacht. Berggorilla’s komen niet alleen in Uganda voor, maar ook in Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Met trainingen aan patrouilles en parkwachten probeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) hen te beschermen. Ook ecotoeristen, die de lokale bevolking betalen om de berggorilla’s in het wild te mogen bekijken, dragen hun steentje bij aan het behoud van de dieren.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Populatie berggorillas groeit"

 • profile image comment
  Door Lugano• geplaatst op 04 Dec 2009 | 09:55:13

  Volgens mij is dit geen foto van een berggorilla, maar een lowland-gorilla.
  De berggorilla's zijn ontroerend vriendelijk en indrukwekkend. Deze dieren in hun eigen leefomgeving te zien is onvergetelijk!

  Bericht aangepast op 17:06:34
 • profile image comment
  Door Trijntje1• geplaatst op 16 Nov 2007 | 14:20:48

  Dit is goed nieuws ! Hoop dat het doorzet, want er zijn natuurlijk nog steeds, maar heel weinig berggorilla's. Heb ze gelukkig gezien...en heel dichtbij !! Een geweldige ervaring !!!!

  Bericht aangepast op 06:19:50