Dit vinden Columbus-lezers van vliegschaamte image
REDACTIE

Dit vinden Columbus-lezers van vliegschaamte

Deze maand lieten klimaatactivisten overal ter wereld luidkeels van zich horen (en een enkeling belandde daarbij in een gracht). Hot topics zijn de luchtvaartindustrie en vliegschaamte. Maar in hoeverre schamen Columbus-lezers zich als ze het vliegtuig instappen, en wat zijn jullie bereid te doen om jullie CO2-uitstoot te compenseren?

Dit vinden Columbus lezers van vliegschaamte

We vroegen in een uitgebreide lezersenquête wat voor rol duurzaamheid voor jullie op reis speelt. We wilden bijvoorbeeld weten of jullie je schuldig voelen als jullie vliegen. Tot onze verrassing waren de meningen verdeeld: een nipte meerderheid van de ondervaagden, 51%, voelt zich soms schuldig bij het vliegen, en 17% voelt zich vaak schuldig. Slechts 4% voelt zich altijd schuldig. Meer dan een kwart, zo'n 28%, zegt zich daarentegen nooit schuldig te voelen.

Voel jij je schuldig als je vliegt? (Bron: Columbus Travel)

 

Op de vraag 'Ben je bereid om meer te betalen voor je vlucht als je daarmee CO₂-uitsoot kunt compenseren?' antwoordt 19% nee en 81% ja. De meesten onder jullie zijn overigens bereid om minder te vliegen in de toekomst om CO₂-uitsoot te verminderen: een meerderheid van 59% heeft dit ervoor over.

Wil jij meer lezen over hoe je zo duurzaam mogelijk kunt reizen? Editie 84 is hier na te bestellen.