In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

Vandaag delen wij graag deze fantastische onderwaterfoto van Columbus Travel Communitylid joostboerman met jullie. Een echte wegdromer vind je niet?

Mannenleed in Aruba, door communitylid joostboerman

'Ik duik bijna vier keer per week op Aruba en vaak hoor ik mensen zeggen dat het een beetje saai is om niet veel te zien. Aruba heeft inderdaad niet de groten dieren zoals walvissen, orkas, haaien of mantas. Maar ga je goed kijken tussen plantjes, koralen of de schipwrakken, dan zul je allerlei bijzonder zeeleven zien. Zoals deze jawfish die voor zeven tot negen dagen de eitjes in zijn mond draagt. Ik ben geen zeebioloog maar we hebben ze de hele maand juli gezien dus ik denk dat dit de maand van het paren is. Een grappig feitje: het is het mannetje dat de eitjes draagt in plaats van het vrouwtje. Aruba is geen vergelijking met Indonesië als het gaat om duiken duiken, maar je kunt hier wel met schildpadden zwemmen. Ga snorkelen rond zeven uur bij Tres Trapie op Noord. Voordat de boten komen, zitten de schildpadden daar allemaal te grazen.'

De nieuwe editie van Columbus Travel ligt in de winkel. In deze editie nemen we je mee op ontdekkingsreis. Van woestijnlandschappen in Jordanië tot een zeer afgelegen eilandengroep bij Sumatra. Ben je benieuwd? Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.