Aruba

Aruba, ook wel one happy island genoemd, staat garant voor een relaxte en ontspannen vakantie. Als je van  zon, zee, strand en cocktails houdt, zit je heir goed. De zuidwestkust van Aruba is precies wat je op de plaatjes ziet: brede parelwitte stranden langs de azuurblauwe zee. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste bestemmingen in het Caribisch gebied. Het toerisme is de grootste vorm van inkomen voor de bevolking. Ze stoppen hier dan ook veel tijd en moeite in. Je vindt veel hotels, restaurantjes en activiteitenbureautjes. Het eiland is niet zo groot en je kunt het daarom makkelijk verkennen met een huurauto. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Oranjestad ligt in het westen van Aruba en telt slechts 35.000 inwoners. Dat lijkt niet zo veel, maar is in dit geval één derde van het hele eiland. 

Vrijwel alle zandstranden van Aruba liggen aan de westelijke en zuidelijke kant van het eiland. Baby Beach is een idyllisch strandje in het uiterste zuidoosten van Aruba, vlak bij de stad San Nicolas. Hier geen luxe hotels, maar een relaxed strand waar je wel strandstoelen kunt huren, maar vooral kunt genieten van het heerlijke warme zeewater. Baby Beach is tevens een van de beste plekken op Aruba om direct aan de kust te snorkelen.

Wat minder bekend is het noorden, waar de natuur wild en ruig is. Door de vele koloniale Nederlandse invloeden voel je je al gauw thuis op dit Caribische eiland.

Informatie over Aruba

Alle highlights van Aruba

Beste foto's & tips van Aruba

'287432' door claupau '287432' door claupau

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Flamingo's op...privé

claupau

Bij hotel Renaissance in Oranjestad hoort een privé-eiland. Hier waan je je werkelijk waar op het paradijs! De flamingo's zijn leuke brutale fotomodellen die zich prima vermaken op de spierwitte bountystranden.

'390328' door abytravel '390328' door abytravel

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

De Olde Molen

abytravel

Net buiten Oranjestad in de hotelarea bij Palm Beach staat deze opvallende kleurige molen. Deze molen stond oorspronkelijk in Friesland en werd gebouwd in 1804 als poldergemaal. Nadat hij in 1878 door een storm was verwoest, werd hij verder afgebroken en elders herbouwd als graanmolen. In 1929 werd de molen opnieuw door een storm getroffen en buiten gebruik gesteld. In 1960 werd het houten staketsel opgekocht door een Nederlandse handelaar die hem verscheepte naar Aruba, waar hij weer werd opgebouwd op een betonnen onderstel. Hij is sindsdien in gebruik als restaurant en museum. Bij de molen is ook een souvenierwinkeltje van Amazonas gevestigd.

'459302' door damfschoenmakers '459302' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

The Artist

damfschoenmakers

Deze pelikaan hing met een zonsondergang 1 seconde in de lucht om vervolgens met een artistieke duik een vis te gaan vangen en daarna deze vis te verorberen.

Praktische informatie over Aruba

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m april
 • Internet extentie
  -
 • Hoofdstad
  Oranjestad
 • Aantal inwoners
  70.000
 • Oppervlakte
  even groot als Texel
 • Reistijd
  11:00
 • Talen
  Nederlands, Papiamento
 • Religie
  rooms-katholiek (82%), protestants (8%)
 • Tijdverschil
  5 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  5 uur vroeger
 • Telefooncode
  297
 • Voltage
  117 volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Oranjestad/Prinses Beatrix (AUA)
 • Nationale feestdagen
  30 april Koninginnedag, 25 juni (Croesdag)
Laat kaart zien
De andere kant van Aruba

Houd het drukke westen van Aruba voor gezien en rijd eens naar de ruige, rotsachtige oostkust. Het is het oudste, minst bekende deel van het eiland en stemt de natuurliefhebber gelukkig.

Houd het drukke westen van Aruba voor gezien en rijd eens naar de ruige, rotsachtige oostkust. Het is het oudste, minst bekende deel van het eiland en...

Hotelkorting bij conceptie

Wie probeert zwanger te worden, kan net zo goed een poging gaan wagen op Aruba. Het romantische Westin Resort op het Caribische eiland komt met een wel heel originele stunt om klanten te trekken.

Wie probeert zwanger te worden, kan net zo goed een poging gaan wagen op Aruba. Het romantische Westin Resort op het Caribische eiland komt met een we...

Schoonmaakactie Aruba

Toeristen, maar ook de lokale bevolking zorgen voor vervuiling van stranden en zee. Opruimen gebeurt vaak niet en daarmee wordt de vervuiling logischerwijs alleen maar erger. Het Reef Care Project zet ieder jaar inwoners en toeristen in om in twee dagen tijd de stranden en populaire duiklocaties zwe...

Toeristen, maar ook de lokale bevolking zorgen voor vervuiling van stranden en zee. Opruimen gebeurt vaak niet en daarmee wordt de vervuiling logische...