Ontdek de stad van de serie Suits: New York of Toronto? image

Ontdek de stad van de serie Suits: New York of Toronto?

Afgelopen 12 juli zijn er nieuwe afleveringen van de serie Suits op Netflix geplaatst. De spannende advocatenserie speelt zich af in New York en is een groot succes. Maar wist je dat de serie helemaal niet opgenomen is in de Big Apple? Toronto, de echte filmlocatie, mag dan minder bekend zijn, maar heeft ontzettend veel te bieden. Wij geven je een aantal toffe tips voor een citytrip naar de échte filmlocatie van Suits. 


New York of Toronto? (Foto: Mwangi Gatheca, Unsplash)

Vanaf 12 juli kun je tien nieuwe afleveringen van Suits bingen. Net als bij seizoen 6, verschijnt ook seizoen 7 in twee delen op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

 

Zowel locals als toeristen is het opgevallen dat er veel overeenkomsten tussen de steden New York en Toronto zijn. De filmindustrie heeft hier zijn voordeel uitgehaald, want alleen de eerste aflevering van Suits is opgenomen in New York en de rest van de hele serie is gefilmd in (goedkoper) Toronto. Lange tijd was Toronto – in het rijtje grote Noord-Amerikaanse steden – het wat suffe broertje van New York. Maar Canada’s grootste stad - met zijn fotogenieke ligging aan het Ontariomeer - maakt nu een boom zonder weerga mee. Nergens anders worden op dit moment zo veel wolkenkrabbers gebouwd en voel je zo veel energie. Daarom 5 toffe Toronto tips:

Het leukste filmfestival ter wereld

Voor een leuke filmavond ga je naar de TIFF Bell Lightbox, waar veel aandacht is voor internationale arthouseproducties. Het theater is ook geliefd om zijn tentoonstellingen en speciale evenementen, zoals het befaamde Toronto International Film Festival, dat in september tien dagen lang de stad overneemt. 

Ravijnen midden in de stad

Toronto mag dan niet bekendstaan om zijn natuur, maar de stad kan er wel degelijk op bogen – in de omgeving ligt een spectaculair stelsel van beboste ravijnen die door rivieren zijn uitgesleten. Tip: volg de Beltline Trail die dwars door het Moore Park-ravijn voert. Je wandelt van de historische Mount Pleasant-begraafplaats naar de Evergreen Brickworks, een voormalige steengroeve waar nu allerlei duurzame bedrijfjes zitten en in het weekend een leuke boerenmarkt plaatsvindt.

Lekker eten en antiek onder één dak

Voor Torontonians in het algemeen en foodies in het bijzonder is de St Lawrence Market een instituut. De overdekte markt uit de negentiende eeuw biedt plek aan tientallen verkopers van groente, fruit, zuivel en vlees uit de provincie Ontario. Op zaterdag is er een grote boerenmarkt en op zondag een antiekmarkt.

Binnenvallen bij Betty

Betty’s is thuiskomen. Deze bar, met foto’s van alles en iedereen aan de muur, is vooral heel erg gezellig. Jan en alleman staan bij de tap, van hipsters tot senioren, en je kunt er ook niet onverdienstelijk eten. In de zomer gaat er niets boven de patio achterin.

Het mekka van moderne Canadese kunst

Als je van moderne kunst houdt, is een middagje Museum of Contemporary Canadian Art (MOCCA).een absolute must. Er zijn twee grote ruimten waar wisseltentoonstellingen van Canadese beeldende kunstenaren plaatsvinden, maar ga ook even het dak om een blik te werpen op de tegenoverliggende muur. Daar staan steeds weer nieuwe gigantische kunstwerken op geschilder.

Ben jij al wel eens in de Canadese wereldstad geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten.