Fan favorites van de Spaanstalige wereld image
Lkoedam

Fan favorites van de Spaanstalige wereld

Editie 82 van Columbus Travel is volledig gewijd aan de Spaanstalige wereld. Op Instagram hebben we een enquête gehouden over jullie kennis van het Spaans, jullie favoriete Spaantalige land en leuke tips over el mundo hispánico. Welk land blijkt dé numero uno voor de meeste mensen? 


Te quiero España! Locatie: Malaga (Foto: Willian Justen de VasconcellosUnsplash)

Als favoriet land kozen jullie...

Geen nek-aan-nekrace, Spanje staat met stip op nummer een als meest geliefd land in de Spaanstalige wereld. Niet zo heel gek, Spanje heeft het allemaal: prachtige stranden, cultuur, bijzondere architectuur, bergen, vulkanen (op de Canarische eilanden) en niet te vergeten een overheerlijke keuken. Een ander land dat erg in de smaak valt is Costa Rica. De aantrekkingskracht van dit land ligt vooral in de schitterende natuur. Het aantal stemmen op de derde en vierde plaats is bijna gelijk. Colombia is echt in opkomst als reisbestemming en wordt door jullie dan ook vaak genoemd als favoriete plek. Voor Argentinië moet je helemaal naar het einde van de wereld vliegen, maar dat lijkt niets uit te maken. Het land komt op nummer vier van dit lijstje te staan.

Op de vraag hoe jullie talenkennis is, antwoordden jullie...

Voor net iets meer dan de helft van de mensen, namelijk 53 procent is hun spaans 'niet zo bueno'. Geen nood, dit kun je snel bijspijkeren. Editie 82 van Columbus Travel staat vol Spaanse woorden en uitdrukkingen, dus die heb je alvast in the pocket. Voor de 47 procent van wie hun Spaans 'bueno' is, muy bien!
 


Kleurrijk Colombia (Foto: Ricardo Gomez AngelUnsplash)

En als reistips gaven jullie...

Costa Rica is absoluut een toffe reisbestemming, vandaar dat het land ook een tweede plek heeft als fan favorite. Ga je naar Costa Rica, dan hebben onze lezers de volgende tip voor je: pura vida. Schreeuw het van de daken, roep het op straat en eindig ieder gesprek ermee. 'Pura vida' is het levensmotto in Costa Rica. Nog een leuke tip is om voor lunch in een restaurant een menu del dia te bestellen. Dezu lunchmenu's zijn betaalbaar en je zit tot in de avond goed vol. Ken je de Takesi Trail al? Deze leuke tip over Bolivia gaat over een prachtige route in de Andes, die je echt eens zou moeten bewandelen. De laatste tip is vooral handig voor de mensen die aangaven dat hun Spaans 'niet zo bueno' is. In Zuid-Amerika hoor je veel mensen alleen buenas zeggen als ze groeten. Zo hoef je niet na te denken of je nu buenos dias, buenas tardes of buenas noches moet gebruiken. 

Tussen Barcelona en Madrid kozen jullie...

Er zijn van die landen waar je twee steden hebt die enorm populair zijn en je bent of liefhebber van de een of volledig fan van de ander. Denk maar aan Sydney en Melbourne in Australië. Zo is dat ook het geval in Spanje tussen Barcelona en Madrid. Een heuse strijd der titanen. Beide steden hebben zo hun troeven, maar voor jullie was het duidelijk. Met 67 procent van de stemmen is Barcelona de favoriet. 

Wat een leuke reactie's hebben we van jullie ontvangen op de enquête! Meer reisinspiratie over de Spaanstalige wereld vind je in Editie 82 van Columbus Travel. Hieronder krijg je een voorproefje van de editie.