Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist? image

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 


Oog in oog met een luipaard (Foto: Louise ten Have)

Iedereen die al eens op safari is gegaan, kent het gevoel. Het gevoel dat je krijgt als je je eerste kill meemaakt. Of als je ’s nachts in je tentje zit en enkel het kortademige geloei van wildebeesten hoort. Of als je eenvoudigweg in alle vroegte opstaat en de zon over de eindeloze savanne op ziet gaan. Dat stemmetje, die gewaarwording, het besef dat het hier allemaal is begonnen. De eindeloze cirkel van het leven, de strijd tussen mens en dier, the survival of the fittest. Een gevoel dat je zowel nederig als intens gelukkig maakt. En dat als bevestiging dient: dít is waarom ik reis. Dít is waar het leven om draait.

Dat is de kracht van de natuur. En een belangrijke reden waarom wildlife-ervaringen bovenaan de bucketlist van veel reizigers staan. Voor de bijzonderste wildlife-ervaringen moet je dan ook nét iets meer moeite doen dan andere dierenliefhebbers. Vaak komt dat neer op gewoon ietsje verder kijken dan de massa — negentig procent van alle bezoekers aan bijvoorbeeld de Serengeti of het Groot Barrièrerif richten zich op één klein deel van deze natuurwonderen en laten de rest links liggen.

In ons nieuwe wildlifeboek helpen onze schrijvers en fotografen je alvast een eindje op weg. Hun favoriete wildlife-ervaringen weg van de massa zullen je hart sneller doen kloppen! Kijk zelf maar wat je van ons nieuwe boek vindt: 

Ben jij razend enthousiast geworden? Koop dan hier jouw exemplaar van het wildlifeboek.

Veel leesplezier,

Hoofdredacteur Mark Mackintosh