Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth image
Lkoedam

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.


Niet meer saai wachten, maar een feestje meepakken in Dubai (Foto: Ashim d'Silva, Unsplash)

De recordjacht van Dubai - na het hoogste gebouw en grootste winkelcentrum ter wereld - krijgt een vervolg met een DJ booth tússen de terminals. Na eerdere kortstonde experimenten gaat het nu écht los met een maandelijks feest. Surprise, surprise: DXB is het eerste vliegveld ter wereld met vaste plek voor concerten.

Begin april trapte DJ duo Hollaphonic - wie kent ze niet - af. De locals draaiden de terminals plat met hun twee uur durende set. Elke dag kwamen er 250.000 (!) reizigers op de muziek af. DXB zal bij elke terminal een podium bouwen, zodat muzikanten bij alle drukken plekken op het vliegveld voor wat ontspanning en afleiding kunnen zorgen.

Nog een pluspuntje aan dit project: het is een boost voor de lokale muziekscène. Naast Hollaphonic krijgen ook andere muzikanten uit Dubai de kans om hun talenten te tonen voor een internationaal publiek. Het is de bedoeling dat er elke maand optredens worden georganiseerd.

Een overstap in Dubai was al nooit een straf. De tijd vliegt voorbij met de zen-garden, gratis douches, slaapcabines in iglo-style en het wellnesscentrum. En daar komt dan nu ook nog een gratis concertje bij.