Stedentrips

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Gepubliceerd: 22 apr 2019 | Citytrips 0
Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.


Niet meer saai wachten, maar een feestje meepakken in Dubai (Foto: Ashim d'Silva, Unsplash)

De recordjacht van Dubai - na het hoogste gebouw en grootste winkelcentrum ter wereld - krijgt een vervolg met een DJ booth tússen de terminals. Na eerdere kortstonde experimenten gaat het nu écht los met een maandelijks feest. Surprise, surprise: DXB is het eerste vliegveld ter wereld met vaste plek voor concerten.

Begin april trapte DJ duo Hollaphonic - wie kent ze niet - af. De locals draaiden de terminals plat met hun twee uur durende set. Elke dag kwamen er 250.000 (!) reizigers op de muziek af. DXB zal bij elke terminal een podium bouwen, zodat muzikanten bij alle drukken plekken op het vliegveld voor wat ontspanning en afleiding kunnen zorgen.

Nog een pluspuntje aan dit project: het is een boost voor de lokale muziekscène. Naast Hollaphonic krijgen ook andere muzikanten uit Dubai de kans om hun talenten te tonen voor een internationaal publiek. Het is de bedoeling dat er elke maand optredens worden georganiseerd.

Een overstap in Dubai was al nooit een straf. De tijd vliegt voorbij met de zen-garden, gratis douches, slaapcabines in iglo-style en het wellnesscentrum. En daar komt dan nu ook nog een gratis concertje bij.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...

Vlieg met Air Europa naar je favoriete bestemming

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar Marrakech in Marokko, Medellín in Colombia of een natuurreis naar het Iguazu Nationaal Park in Argentinië.

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar M...