Je kunt de boom in! Nieuw wandelpad boven de bomen image Je kunt de boom in! Nieuw wandelpad boven de bomen image Je kunt de boom in! Nieuw wandelpad boven de bomen image
lkoedam

Je kunt de boom in! Nieuw wandelpad boven de bomen

Denemarken is een nieuwe spiraalvormige, uitkijktoren midden in de bossen rijker. Eenmaal op de toren ben je on top of the world en kijk je boven de hoogste boomtoppen uit.


Voel je on top of the world boven de bomen (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

De toren is onderdeel van het pas geopende Camp Adventure, een wandelpark door de bomen. Dit bijzondere object ligt op slechts een uurtje rijden van Kopenhagen, in het Gisselfeld Klostersbos. De 45 meter hoge uitkijkpost is verbonden met een wandelpad door de boomtoppen.


Camp Adventure is mega fotogeniek (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

De echte waaghalzen kiezen voor het hoge pad waarbij je langs het oudste gedeelte van het bos loopt. Vang je liever niet zoveel wind? Dan neem je het lage pad en loop je langs het jongere gedeelte. 

 


Kijk niet alleen om je heen, maar ook naar beneden (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

Check deze toffe video van Camp Adventure: 

Voorlopig geen bezoekje aan Denenmarken gepland? Reis dan af naar het Belgische Maasmechelen. Hier vind je het Kruinenpad waar je lekker door de boomtoppen kunt wandelen. Het pad is 181 meter lang en tien meter hoog. En extra fijn, je hoeft geen trap te beklimmen, want door het hoogte verschil in het landschap ga je vanzelf omhoog én naar beneden. 

Ook in ons eigen land kun je de bossen vanuit een vogelperspectief bekijken. Ga een dagje de hoogte in op de Hondsrug. Er loopt hier een bijzonder pad in de boswachterij Gieten-Borger, het 125 meter lange Boomkroonpad. Dit pad heeft een uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Dat lijkt wel een peulenschil bij de pas geopende uitkijkpost in Denemarken. Het uitzicht is evengoed adembenemend mooi.

Mocht je dit jaar in Europa op vakantie gaan, pluis dan hier van te voren even uit waar je nog meer door de bomen kunt wandelen. Deze paden schieten als paddenstoelen uit de grond, voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. 

Heb jij al weleens een wandeling door de boomtoppen gemaakt? Laat ons weten welke wandeling je gemaakt hebt! 
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.