Extra, extra, spread the news! Deze reisnieuwtjes moet je lezen! image
Lkoedam

Extra, extra, spread the news! Deze reisnieuwtjes moet je lezen!

Wij hebben het hele web voor je afgespeurd en hebben ook deze week weer het heetste reisnieuws voor je verzameld. Dit zijn de vier opvallendste berichten je op de hoogte moet zijn!


Machu Picchu spontaan bezoeken zit er niet meer in. (Foto: © Columbus Travel)

1. Time's up! Please leave Machu Picchu

Zal je net zien, heb je vier dagen de Inca Trail gelopen om na 45 kilometer hiken aan te komen bij Machu Picchu, mag je er niet de hele dag lekker rondslenteren. De oude Incastad kan de toestroom van alle toeristen niet meer aan en daarom is er een "deurbeleid" ingevoerd. De Peruviaanse regering voert drie bezoekmomenten in: de vroege ochtend (tussen 6 en 9 uur), de ochtend (tussen 9 en 12 uur) en de namiddag (tussen 12 en 15 uur). Tickets zijn voortaan ook slechts vier uur geldig. De site sluit nog steeds om 17.30 uur. De vroege ochtend is het populairst. Wij zijn trouwens wel benieuwd wat er gebeurd als je je tijdslimiet overschrijdt....

2. The sky is the limit


Vliegen van Amsterdam naar Brussel zou niet mogelijk moeten zijn (Foto: Emiel Molenaar, Unsplash)

Je rijdt al in tweeënhalf uur van Amsterdam naar Brussel. Maar waarom autorijden als je ook met het vliegtuig kan, denkt menig zakenreiziger. Dagelijks gaan er een aantal vluchten van en naar Brussel. En dat is nou niet bepaald duurzaam. Gelukkig liggen deze korteafstandsvluchten nu onder vuur en wil de Nederlandse politiek de vluchten van de KLM van Amsterdam naar Brussel schrappen. Ook pleit men voor het schrappen van de vluchten naar Londen en Parijs. Daar zijn wij een groot voorstander van. We hopen dan wel dat de treinkaartjes naar deze bestemmingen een stuk goedkoper worden. 

3. Vliegende schotels geland in Qatar

Het heeft 18 jaar geduurd, maar het Nationale Museum van Quatar is eindelijk af en open! Het design van het gebouw is geïnspireerd op een woestijnroos, maar in onze optiek lijkt het wel of er marsmannetjes geland zijn. Het gebouw bestaat namelijk uit allemaal witte schotels. Het gebouw kent oneindig veel galerijen en ruimte. Deze ruimte is helaas nog niet helemaal gevuld met kunst en schijnt wat leeg aan te voelen. Kijk zelf maar....

4. Klein, kleiner, kleinst!


Deze kikker is gigantisch naast de nieuwe soort gevonden in Madagaskar (Foto: Samuel Giacomelli, Unsplash)

Astronomisch klein is de recent ontdekte kikkersoort die gevonden is in Madagaskar! De kleinste Mini Mum, zoals de kikker genoemd wordt, is 8 tot 10 millimeter lang, de grootste 14,9 millimeter. Dus de kleinste versie is zo groot als een nietje en de grootste zo groot als een Micro SD kaart. En dan te bedenken dat deze kikkertjes even veel organen hebben als de mens...maar dan dus in een hééééél klein lijfje. Het kikkerlijfje past namelijk vier keer in een menselijke duimnagel (mocht je nog steeds niet beseffen hoe klein het beestje is). 

Wat vind jij het opmerkelijkste nieuwtje?