Wauw! Droom weg bij deze briljante dronebeelden

Gepubliceerd: 25 nov 2018 0
Dit jaar werd de eerste editie van de Drone Awards georganiseerd, en de resultaten hebben alle verwachtingen overstegen. Dit zijn de winnende dronebeelden, om even lekker bij weg te dromen.
Door: Roselinde


De winnende foto van de Drone Awards is 'Above the Polar Bear' (Foto: Florian Ledoux, Art Photo Travel)

Duizenden bomen in de mooiste patronen, een stad die volledig wordt opgeslokt door een gigantische wolk en een overstekende ijsbeer midden in een ijzige oceaan: dat soort bijzondere dronebeelden krijgen we steeds meer te zien. Een paar jaar geleden was het nog een nieuwigheidje, maar steeds meer fotografen hebben de eerste serieuze stappen met hun ‘gevleugelde’ apparatuur al gemaakt. Daarom werd het ook hoog tijd voor de eerste editie van de internationale Drone Awards; een initiatief van Art Photo Travel, de bedenkers van de Sienna International Photography Awards.

Uit de meer dan 4400 aanmelden van fotografen uit 101 verschillende landen zijn uiteindelijk zeven winnaars geselecteerd: één hoofdwinnaar met de foto van het jaar, en daarnaast zes winnaars voor de categorieën abstract, natuur, mensen, sport, wildlife en urban. Zet je maar schap, en bekijk deze serie fantastische luchtfoto’s hieronder op een rijtje.

Abstract: 'Weather Snake' door Ovi D. Pop

Een autoweg slingert door twee verschillende seizoen (Foto: Ovi D. Pop, Art Travel Photo)

Natuur: 'Mada’in Saleh' door Gabriel Scanu

De ruïnes van de oude stad in Saoedi-Arabië (Foto: Gabriel Scanu, Art Travel Photo)

Mensen: 'Pilgrimage of Millions of People' door Qinghua Shui

Een menigte vormt een kleurrijk lappendeken van bovenaf (Foto: Qinghuia Shui, Art Travel Photo)

Sport: 'Skating Shadows' door Vincent Riemersma

Een groep schaatsers en hun opvallende schaduwen (Foto: Vincent Riersema, Art Photo Travel)

Wildlife: 'Blacktip Shark' door Adam Barker

Een haai jaagt op een gigantische school vissen (Foto: Adam Barker, Art Photo Travel)

Urban: 'Assisi over the Clouds' door Francesco Cattuto

De historische Italiaanse stad Assisi, midden in een wolkendeken (Foto: Francesco Cattuto, Art Photo Travel)

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...