Zin in zon? 3 warme winterbestemmingen in Spanje image

Zin in zon? 3 warme winterbestemmingen in Spanje

De temperatuur gaat steeds verder dalen, dus het wordt tijd om aan de kille kou te ontsnappen. En daar hoef je helemaal geen verre reis voor te maken. Dit zijn onze favoriete warme winterbestemmingen in Spanje.


Arrecife de Las Sirenas bij Cabo de Gata (Foto: Martyn Thompson (modified), Wikimedia Commons)

1. Cabo de Gata, Spanje

In Andalusië ligt het Cabo de Gata-NÍjar Natuurpark: het grootste beschermde rustgebied van de regio. Met de bergketen Sierra de Gata heeft het park de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje in huis, dus ontzagwekkende wandelroutes heb je voor het uitkiezen. Bovendien is het de enige Europese regio met een woestijnklimaat, dus voor vervelende vochtige dagen hoef je niet bang te zijn. In de winter schommelt de temperatuur rond een aangename 15 graden én het is de favoriete warme winterbestemming van Columbus-redacteur Mark Macintosh.


Lanzarote is perfect voor wandelaars en strandliefhebbers (Foto: Robert Bye (modified), Unsplash)

2. Lanzarote, Spanje

Door de ligging voor de westkust van Afrika pikken de Canarische Eilanden een graantje mee van het klimaat op het vasteland. Het gevolg? De temperaturen in de wintermaanden liggen tussen de 17 en 21 graden en je kunt rekenen op ongeveer zeven zonuren per winterdag. Mede-oprichter Louise Ten Have tipt de beschutte zwarte stranden van het vulkanische Lanzarote in de rustige baaien op het als de mooiste relaxplekken op het eiland.


Maak een wandeltocht in de Masca-vallei op Tenerife (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

3. Tenerife, Spanje

Ook Tenerife is een fijne Spaanse winterbestemming om van de Canarische zon te profiteren. Denk aan tapas eten, terrasjes doen, bij het zwembad liggen en misschien wel op wandeltocht in het nationale park van de El Teide-vulkaan. Mede-oprichter Louise tipt ook een indrukwekkende wandeling in de Masca-vallei, die wat minder toeristisch is dan het gebied rond El Teide. De gemiddelde wintertemperatuur op Tenerife ligt rond de 18 graden en je kunt op ongeveer zes zonuren per winterdag rekenen.

Ken jij nog warme winterbestemmingen in Spanje of de rest van Europa die je zou aanraden voor een zonnige break? Laat het ons weten, want we zijn altijd benieuwd naar je reiservaringen!