55 vakantiedagen in plaats van 25. Zo doe je dat image

55 vakantiedagen in plaats van 25. Zo doe je dat

De meeste Nederlanders hebben recht op ongeveer 25 vakantiedagen per jaar. Maar er zijn een aantal slimme trucjes om dat aantal flink te verhogen, of zelfs te verdubbelen!


Wil je meer vrije dagen? Ga dan puzzelen met je kalender (Foto: Hey Beauti (modified), Unsplash)

Als je een fulltime werknemer bent bij een Nederlands bedrijf kun je doorgaans rekenen op ongeveer twintig tot vijfentwintig vakantiedagen per jaar. Dat betekent echter niet dat je je daar meteen bij neer moet leggen. Als je de jaarplanning ruim van te voren onder de loep neemt, blijkt dat je rond bepaalde weekenden en feestdagen heel wat dagen bij elkaar kunt sprokkelen. Hier moet je op letten als je met vrije dagen gaat puzzelen!

December en januari: Kerstmis en Nieuwjaar

Je kunt eind 2018 en begin 2019 met maar vier vakantiedagen van bijvoorbeeld 22 december tot (en met) 1 januari vrij nemen. Zo heb je een ruime week om vakantie te vieren. Als je geen vrije dagen meer over hebt in 2018 kun je ook de eerste paar dagen in januari vrij nemen voor een langere winterbreak.

April: Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag

Ook in April zijn er kansen om je vakantiedagen te verlengen. Als je strategisch acht vrije dagen inzet tussen Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag kun je van 13 tot en met 28 april maar liefst zestien dagen op vakantie.

Mei en juni: Hemelvaart en Pinksteren

Eind mei en begin juni zijn ook geschikte periodes om met vrije dagen te frutselen. Rond Hemelvaart, 30 mei 2019, is het een slimme move om vier vakantiedagen in te zetten en zodoende van 25 mei tot 2 juni maar liefst negen dagen vrij te hebben. Ook rond Pinksteren kun je eventueel je slag slaan, want dan kun je van 8 juni tot 16 juni er tussenuit, terwijl je maar vier vakantiedagen inlevert.

Heb jij nog slimme tips om het aantal vrije dagen te maximaliseren? Laat dan zeker een reactie achter!