'Geheime' wereldwonderen. Deze ken je nog niet image

'Geheime' wereldwonderen. Deze ken je nog niet

De Grand Canyon, Mount Everest en het Great Barrier Reef kennen we allemaal. Maar wist je dat er nog véél meer verborgen wereldwonderen zijn te vinden? Ik heb een aantal ‘geheime’ plekken opgespeurd die je waarschijnlijk nog niet kent!


Het rode Kaihalulu Beach is een verborgen parel op Maui (Foto: Courtney Nash, Flickr)

Soms zijn ze moeilijk bereikbaar, waardoor de meest toeristen ze links laten liggen. Maar soms zijn ze op een of andere manier geheim gebleven; van die verborgen pareltjes waar niemand in je vriendenkring ooit van heeft gehoord. Deze vijf verborgen bestemmingen heb ik in ieder geval op mijn bucketlist staan!

Vaadhoo Island Beach, Malediven

De stranden op de Malediven zijn wereldberoemd om hun witte zand en turquoise water, maar er is één buitengewoon strand die alle andere overstijgt: Vaadhoo Island Beach. Nagenoeg elke nacht kun je hier een opmerkelijk schouwspel meemaken, beter bekend als de ‘Sea of Stars’: het blauwe fytoplankton dat in de zee leeft en licht geeft in het donker. De beste periode om een kijkje te nemen is in het najaar van het noordelijk halfrond.


De meren in de Jiuzhaigou-vallei zijn adembenemend mooi (Foto: Chensiyuan, Wikimedia Commons)

De Jiuzhaigou-vallei, China

In het noorden van de provincie Sichuan in China ligt de betoverende Jiuzhaigou-vallei. Het stukje UNESCO Werelderfgoed barst van de glasheldere turquoise meren en watervallen. Het meest betoverende meer ligt bij het Min Shan gebergte in de buurt van het Tibetaans Hoogland.

Smoo Cave, Schotland

De oeroude Smoo Cave in Schotland is een gigantische grot in het noorden van de Schotse Hooglanden. De grot ligt aan de kust en is na miljoenen jaren uitgesleten door de werking van de ruige zee en haar genadeloze golven. Binnenin de grot stroomt bovendien een verborgen waterval. Magischer kan haast niet!


De oeroude Smoo Cave in de Schotse Hooglanden (Foto: Florian Fuchs, Wikimedia Commons

Grüner See, Oostenrijk

In de winter lijkt dit bijzondere meer in Styria op een alledaagse plas water die je overal in Oostenrijk tegen kan komen. Maar zo gauw de lente is aangebroken, ondergaat de Grüner See een opmerkelijke transformatie. Het water stijgt en een uitbundige onderwaterwereld onthult zichzelf. Het smaragdgroene water is eigenlijk smeltwater, afkomstig uit de karstbergen. Het meer ligt er tussen mei en juni het mooiste bij.

Kaihalulu Beach, Hawaï

In Maui op Hawaii ligt een van de meest kleurrijkste stranden ter wereld: Kaihalulu beach, ook bekend als ‘Red Sand Beach’. Het contrast tussen het azuurblauwe water en het dieprode zand is een onmiskenbaar lust voor het oog. Het vulkanische gebied wordt gekenmerkt door een ijzerrijke bodem, wat het zand haar rode kleur geeft. De zomermaanden zijn de beste tijd om het strand te verkennen.

Ken jij nog gave plekken die de meeste mensen over het hoofd zien? Laat het me zeker weten in de reacties, ik ben heel benieuwd!