Western Cape

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Windmill Beach Simonstown

Western Cape,
Zuid-Afrika


Altijd leuk om naar Simonstown te gaan. Eerst hebben we weer gejut bij Glencairn with the Beach Co-op deze keer. In Glencairn ontdekten we een heel leuke 'antiek'winkel. Wat een enorme hoeveelheid ouwe meuk maar leuk om te zien. Zeker voor verzamelaars.
En daarna hebben we alle winkeltjes in Simonstown afgestruind (kijken kijken niet kopen) en verlaat ontbijtje genuttigd. Er stond veel wind dus niet echt strandweer. Maar toch gaan we naar een favoriete plek net naast Boulders Beach (ja. die met de vele puinguins) nl. Windmill Beach.
Hier alleen wat lokale bezoekers. T ligt net ff uit de loop. Toch uit de wind tussen de vele rotsen. Ik vind de rotsen links net olifanten trouwens. Jullie ook?

Daarna nog wel de pinguïns opgezocht door achterlangs het reservaat te wandelen. Je hoeft hier geen entree voor te betalen en toch zie je dan de pinguïns op of nabij hun nest.
De hoofdentree is vandaag superdruk zag ik en dus ook het uitkijkpunt. Maar je ziet dan wel de kolonie pinguïns. En dat is toch best bijzonder. Moet je toch wel doen mocht je hier verzeild raken.