West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spread your wings

West Kaap,
Zuid-Afrika


Na een ruige tocht arriveren we in Lambertusbaai! Klein dorpje. 5 restaurantjes en een paar winkeltjes en een supermarkt! Maar je hebt er Birds eiland, waar een kolonie Jan van Genten Huisvest.

Om de kolonie te bereiken moet je de pier op.Daar moet je entreegeld betalen. Als je de pier oploopt loop je naar een soort huisje waar je uit kijkt op de kolonie. Beneden zie je ze achter glas en boven zijn er geen ramen en heb je een mooi uit kijk punt. Buiten kan je ze ook goed zien, maar je mag niet het strand of de rotsen op.

Ik was er met 2 camera’s een met 400 voor de code ups en de ander 17-55 voor de foto’s van de kolonie. De camera met de 400 mm erop staat ingesteld op dynamic tracking. Als je een maal op de vliegende vogel hebt scherp gesteld blijft je zoeker het doe volgen en scherpstellen. Een erg handige functie.

Eerst altijd even kijken naar het gedrag van de vogels. De Jan van Genten vlogen in een cirkel en kwamen altijd van de zel=fde kant aan. Kan ook aan de wind liggen. Dan kijken wat een goede plek is voor een mooie achtergrond zonder storende elementen. En daarna rustig de goede momenten afwachten en afdrukken. Tussen tijds ook even kijken of de foto’s gelukt zijn.

Af en toe verplaatsen en ook andere settings kiezen , een tje die komt aanvliegen, tijdens de landing en tijdens het opstijgen enz