Tafelberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht Kaapstad

Tafelberg,
Zuid-Afrika


Twee jaar geleden was een bezoekje aan de Tafelberg helaas niet mogelijk vanwege onderhoud aan de kabelbaan. Ook het slechte weer nodigde niet uit om naar boven te klimmen. Dit jaar hebben we meer geluk want de zon staat hoog aan de hemel. In Kaapstad moet je daar meteen gebruik van maken en daarom racen we 's ochtends meteen richting de bekende Tafelberg.

Twee jaar geleden snapte ik niet waarom deze berg nou zo geweldig was. Tja, het feit dat ik twee dagen tegen een grijze wolkenmassa heb gekeken, zal zeker een van de oorzaken zijn geweest.
Maar...ik snap het nu!
Wat een beetje zon al niet kan doen. Ik vind Kaapstad al vele malen leuker dan twee jaar geleden en dan sta ik nog niet boven op de Tafelberg. Het uitzicht over Kaapstad is prachtig.
We nemen de eerste kabelbaan naar boven en ik begrijp waarom dit een must-see is in Kaapstad. Wat ben ik blind geweest twee jaar geleden. Kaapstad is prachtig!
Vanaf de Tafelberg heb je een briljant uitzicht over Kaapstad en je kunt in de verte zelfs Kaap de Goede Hoop zien liggen. Wat een uitzicht!