Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cederbergen

Zuid-Afrika


Alle sportievelingen opgelet: Cederbergen is the place to be als het om hiken, wandelen en klimmen gaat. Er is totaal 250 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld dus de wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Na een lange en hobbelige reisdag arriveren we in Cederbergen Wilderness Area. We overnachten hier twee nachten in knusse huisjes, midden tussen de wijngaarden.
Uiteraard mag een wijnproeverij dan niet ontbreken. Ik ben geen wijnliefhebber maar leg met liefde en plezier de wijngaarden vast met mijn camera. De omgeving is werkelijk schitterend dus ik verveel me geen moment terwijl binnen de nodige flessen wijn geserveerd worden.

De zonsondergang is zoals altijd in Afrika, wonderschoon. Het wordt wel meteen duidelijk dat het winter is want de temperatuur daalt flink. Het is koud...serieus heel koud. Ik heb alle lagen aan die ik bij me heb en bibber nog steeds van de kou. Dat kan nog wat worden de komende weken.

Na een zeer koude nacht gaat de wekker al weer heel vroeg.Vandaag is wandeldag! Een van de populairste wandelroutes in Cederberg is richting de top van Wolfberg Arch, via de zogenaamde Wolfberg Cracks. Hier moet je echter wel een hele dag voor uittrekken want het is een flinke klim.
We beginnen aan een heftige klim van twee uur recht omhoog. Dit vergt behoorlijk veel van je conditie maar je hoeft geen geoefend klimmer te zijn om dit te volbrengen. Achteraf gezien bleek dit het zwaarste deel van de hele beklimming te zijn.
Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over een van de mooiste rotslandschappen in Zuid-Afrika. Je kunt vanaf dit punt terug lopen of verder lopen richting Wolfberg Arch.
Om verder te gaan, moet je nog door een kloof klimmen met de nodige hindernissen. Zorg wel dat je minimaal met twee personen bent want zonder hulp, ga je het hier niet redden. Eenmaal uit de kloof, heb je nog een twee uur durende wandeling naar de Wolfberg Arch voor de boeg.

Cederbergen was echt meer dan de moeite waard om te bezoeken. Liefhebbers van wandelen en ruige rotslandschappen komen hier zeker aan hun trekken. Reizigers die het Noordwesten van Zuid-Afrika bezoeken, sla vooral dit nog vrij onbekende pareltje van Zuid-Afrika niet over.