Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Onbekend Kosi Bay

Zuid-Afrika


Graag foto vergroten. Toen wij in St. Lucia met onze gastheer van onze accommodatie spraken, was hij oprecht verbaasd dat wij in Kosi Bay waren geweest. Hij had in zeker 4 jaar geen toeristen gesproken die daar waren geweest.
Kosi Bay is bijzonder en het is er tevens heel erg mooi. De zee stroomt de meren in en daar maken de vissers dankbaar gebruik van. Er zijn twee "toeristische" activiteiten te doen. De eerste is een boottocht van ongeveer 3 uur over de meren. Je ziet de ingenieuze manier van de visfuiken. Het is zo gemaakt dat de vissen, die met de stroming vanuit de zee het meer in zwemmen, de fuiken inzwemmen. Tijdens de boottocht zagen wij o.a. veel vogels en hippo's. Je kan onderweg ergens in een lagoon zwemmen (er wordt gekeken of dit veilig is m.b.t. krokodillen), maar in augustus is het water veel te koud. Zulke bikkels zijn we niet.

De volgende activiteit is met een 4x4 (met een andere auto mag je het park niet in) naar de kust. Daar is mogelijkheid om te snorkelen. Bedenk dat de stroming heel sterk is. Immers de zee komt het land in. Wij voelden ons hier niet helemaal happy bij, ondanks dat we verwoede snorkellaars zijn en daar komt bij dat het water te troebel was om de vissen goed te zien. Voor degene die een drone hebben, kan je hier prachtige foto's maken. Als je niet wil snorkelen kan je een strandwandeling maken. De grens van Mozambique ligt zeer dichtbij.