Zuid-Afrika reisblogs

Belofte maakt schuld!

Leeu bereidt zich voor Gepost op 27 feb 1015 reacties

Eind 2008 kreeg mijn zwager te horen dat hij slokdarmkanker had en geopereerd moest worden. Januari 2009 vond de operatie plaats waarbij zijn slokdarm verwijderd werd. In principe zou hij na 10 dagen weer thuis zijn. De dag na de operatie traden er complicaties op waardoor hij opnieuw met spoed geopereerd moest worden, waarbij het een kwestie van leven of dood was. De operatie doorstond hij, echter hij was zijn leven niet zeker. Hij lag in een academisch centrum op een I.C. en droomde dezelfde droom keer op keer. Hij reed in Zuid-Afrika en ging op safari. Nu moeten jullie weten dat wij vaak met hem naar Zuid-Afrika zijn geweest en hij altijd reed en ik de foto's nam.
Om zijn strijd een positieve duw te geven deden wij hem de belofte dat als hij het zou redden wij in 2010 naar Zuid-Afrika op vakantie zouden gaan met zijn hele gezin. We kochten een kleine pluche leeeuw en die werd aan het voeteneind van zijn bed vastgemaakt , zodat hij deze altijd zou zien ook als hij het moeilijk had.
Zijn strijd heeft weken geduurd, waarvan heel lang op de I.C., die hij uiteindelijk heeft gewonnen. Maanden van revalidatie volgden met tegenslag en hoop.
Eind 2009 kwam de ommekeer: hij voelde zich sterker worden en voorzichtig aan kwamen er wat plannen. Belofte maakt schuld nietwaar!
De knoop werd doorgehakt. WE GAAN NAAR ZUID-AFRIKA!
De reis gaat aangepast worden voor elk wat wils met genoeg rustmomenten en niet te lange reisdagen. Dat is de uitdaging voor mij om met deze gegevens een reisvoorstel te maken voor 7 personen. We gaan 3 weken en boeken bij een voor ons oud en vertrouwd reisburo die reizen op maat maakt en we willen weer naar onbekende nieuwe stukjes Afrika. Het allerbelangrijkste is echter: MIJN ZWAGER GAAT MEE!

Leeu Positie 11 (94184 p.) Lid sinds 20-11-2008 Foto's en tips: 5323 Blogs: 9 Fans: 38
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha waardig!
2 5
Gepost op 07 februari
Birma Yangon
Koninginnedag!
0 2
Gepost op 03 april
Uganda Kampala
Verrekijker!
0 2
Gepost op 18 maart
Ethiopië

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Heel bijzonder zeg. Fantastisch dat je zwager de moeilijke tijd toch heeft doorstaan!!!!
En nu...... op naar Afrika. Geweldig toch, zo'n reis vergeet je nooit meer!

riknikele

Door: riknikele • Geplaatst op

geweldig dat dit kan, super!!!

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Wat geweldig Paula dat jullie deze reis kunnen maken met elkaar!! Heerlijk voor hem, zijn gezin en jullie dat het veel beter gaat en een aangepaste reis is ook een reis, dat wordt genieten met elkaar en misschien nog wel meer dan daarvoor!! Veel plezier bij het samenstellen van de reis, ben erg benieuwd waar jullie allemaal naar toe gaan!

Mathilda

Door: Mathilda • Geplaatst op

Een ontroerend verhaal. Wat heerlijk dat je zwager nu toch echt mee kan! Dat zal zeker een hele bijzondere reis worden. Succes met de voorbereidingen en t.z.t. heel veel plezier.

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Wow, hartstikke goed..... en een heel goed medicijn van bijtanken.
Heel veel plezier met de voorpret en de reis...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.