Drakensbergen, Wild Coast en de Karoo

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Drakensbergen, Wild Coast en de Karoo'
Was hier op 2010-12-24 Gepost op: 1 reacties.
Maandag 20 december:
Heerlijk een keertje uitgeslapen tot 07.00 uur!!! Jullie zien het, dat noemen wij hier nu uitslapen;). Na een lekker ontbijtje onze route vervolgd richting Drakensbergen. De route die we moesten rijden was best lang, namelijk zo’n 430 km, dus hebben we nog een tussenstop gemaakt in het badplaatsje Salt Rock. Een plaatsje wat gelegen is aan de Dolphin Coast, hier schijnen namelijk erg veel dolfijnen voor de kust te leven. We hebben hier lekker even een uurtje gerelaxt op het strand. We zagen overigens nog bijna iemand verdrinken daar, want aan deze kust staat namelijk een supersterke stroming én er zitten haaien, waaahhhhh.
De zon is behoorlijk sterk hier, en in een uurtje tijd zijn we dat ook weer lekker verkleurd en uitgerust. We vervolgen onze route weer verder richting Underberg, gelegen aan de zuidkant van de Drakensbergen. Hoe dichter we bij de Drakensbergen kwamen hoe lager de temperatuur werd en hoe bewolkter het werd…. Het was aan de kust nog 27 graden en in Underberg nog maar 18:(. En het ergste was dat het bewolkt was en regenachtig. We wilden de volgende dag eigenlijk de Sani Pass gaan doen, dit is de hoogste pass in Zuid Afrika waar je met een 4x4 op kunt. Uiteraard wel met een gids, want dat kunnen we niet zelf rijden. Je gaat dan Lesotho in, een klein landje wat middenin Zuid Afrika ligt. We wachten het maar even af wat het weer doet.

Dinsdag 21 december:
Helaas was de lucht niet opengetrokken… We hadden tijdens het ontbijt toch maar gereserveerd voor de tour naar de Sani Pass, maar onderweg naar het kantoortje van de organisatie zaten we allebei toch behoorlijk te twijfelen wat we nou moesten doen. Het was nml erg bewolkt, begon te regenen en bijna geen zicht op de bergen. Dit zou toch wel zonde zijn van de tijd en het geld, dus hebben we besloten om Underberg een dag eerder te verlaten en op zoek te gaan naar een tussenstop richting Stutterheim. Wij snel een internetcafé ingedoken en gaan speuren op internet en via de Lonely Planet voor een accommodatie.
Uiteindelijk hebben we besloten om richting de wild coast te gaan rijden met als bestemming Port St. Johns. Dit kustplaatsje ligt in de provincie Eastern Cape, waar Mandela is opgegroeid. Na toch weer een aardig stukje rijden aangekomen en bij verschillende accommodaties gekeken, en beland bij Outspan Inn. Een geinige kamer, zwembadje en mooie tuin. En niet onbelangrijk, het was droog , de zon scheen en is 25 graden. Dat scheelt nogal met Underberg waar het slechts 13 graden meer was met regen!

Woensdag 22 december:
In de ochtend onze reis weer vervolgd richting Stutterheim, maar eerst hadden we een tussenstop gepland in Umtata. In deze plaats staat namelijk het Nelson Mandela Museum. Nelson Mandela is namelijk opgegroeid in deze regio. Het museum was erg indrukwekkend. Het verteld zijn hele levensverhaal vanaf zijn jeugd, leiderschap van het ANC, 27 jarig gevangenschap op Robbeneiland en natuurlijk de tijd dat hij president werd van Zuid Afrika. Ik moet zeggen dat we beide eigenlijk best wat emotioneel waren aan het einde van de tentoonstelling, zeker als je het bekende nummer hoort ’Free Nelson Mandela’ en het Afrikaanse volkslied. Wat heeft die man moeten doorstaan en wat een pracht persoon is dit!
Na dit bezoek onze weg weer vervolgd richting Stutterheim en wederom met regen en onweer. We hebben eigenlijk iedere dag al regen gehad, Zuid Afrika is ons flink aan het zegenen.
Zijn nu aangekomen in The Manderson Hotel, zeer landelijk gelegen. Helaas begon het hier weer te onweren en tot overmaat van ramp viel de elektriciteit uit, dit keer hadden we daar niet zo op gerekend. Gelukkig hadden ze kaarsen en was het avondeten al voorbereid en hebben ze alles met behulp van gasflessen en branders opgewarmd. We hebben wel echt heerlijk gegeten hier.

Donderdag 23 december: In de ochtend weer een blog gepost voor onze trouwe lezers. Wederom erg leuk om al jullie reacties te lezen! En Eli ik heb een kaarsje voor je aangestoken hoor! Gisteravond, met alle geluk voor 2011.

Na ons ontbijt vertrokken richting Cradock - Mountain Zebra National Park. Daar leeft de mountain zebra, waar er nog maar enkelen van leven op de wereld. Deze zebra is weer heel anders dan die we gezien hebben in Kruger bijvoorbeeld. De zebra’s in kruger heten Burchell zebra’s en hebben ook schaduwstrepen tussen de zwarte strepen in, deze hebben dat niet. Zie de foto.
Weer een tijdje rondgereden door het park wat erg veel vlaktes kent, en daardoor is het wel makkelijker om dieren te vinden. Het park ligt middenin het gebied de Karoo, bekend om zijn semi-woestijn gebied. Het doet erg denken aan delen van Noord Amerika, de canyon gebieden.
Daarna onze reis weer vervolgd naar onze overnachting plaats Graaff Reinet.
S’ avonds een hapje gegeten bij een leuk restaurantje The Coldstream, op aanraden van de eigenaresse van de Obesa Lodge waar we verblijven. Heerlijk weer een keer een tomatensoepje gegetenJ.

Vrijdag 24 december: vandaag gaan we deze blog posten en wij willen bij deze iedereen HELE FIJNE KERSTDAGEN WENSEN!! Heel veel plezier, niet teveel eten en hopelijk hebben jullie een witte kerst.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Strand van Salt Rock

Strand van Salt Rock

Voorvertoning Nelson Mandela Museum

Nelson Mandela Museum

Voorvertoning Mountain Zebra

Mountain Zebra

Voorvertoning Vervet aapje

Vervet aapje

Strand van Salt Rock

Strand van Salt Rock

Nelson Mandela Museum

Nelson Mandela Museum

Mountain Zebra

Mountain Zebra

Vervet aapje

Vervet aapje

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

1 reactie(s) bij "Drakensbergen, Wild Coast en de Karoo"

  • profile image comment

    Volgens mij genieten jullie op en top. Gaaf dat jullie ook naar Cradock np zijn geweest, niet veel mensen gaan daar naar toe, terwijl het een hartstikke leuk park is om rond te rijden.... en ze hebben daar cheetah's............. (die wij toen hebben gezien)..... jammer van het weer dat jullie de Sani pass niet hebben kunnen doen. Ach, je moet ook een excuus hebben om weer terug te gaan toch;-))))) En die electriciteit, volgens mij is het daar redelijk normaal dat hij uitvalt.... hahahaha Dank je wel voor het kaarsje! Jullie ook een hele fijne kerst (in korte broek, kijkend naar wild)

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-12-24 09:04:43

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.