Oost-Kaap reisblogs

Van kleine karoo naar addo

pddenooijer was er (tot 30 jul 2010) Gepost op 30 jul 103 reacties

na een prachtig verblijf in de kleine karoo (een prachtig semi woestijngebied) zijn we naar addo gereden. Daar bezoeken we het addo national park. Vol met dieren, vooral olifanten (whats in a name) maar ook buffels, giraffen, leeuwen en veel meer. Het is een beetje toeristisch maar wel heel leuk. Met een jeep zijn we " van de paden af" gegaan en hebben we diverse prachtige ontmoetingen gehad. Vooral een hele dichte ontmoeting met een kudde olifanten maakt indruk. Verder prachtige vogels en uitzichten. Het park (verschrikkelijk woord) bevat vele prachtige inheemse bebossing! De ontmoeting met een leeuw blijft uit, wellicht later nog in het kruger park. Wat ook indruk maakt zijn de omstandigheden waaronder mensen leven in townships. Het gaat al beter sinds de overheid de houten huisjes mondjes maat vervangt door stenen exemplaren. Maar het blijft een indrukwekkend (weet niet hoe ik het anders moet zeggen) aanzicht. Vooral wanneer we langs een soort enorm veld met graven komen: geen mooie grafzerken, maar kleine plaatjes met namen van overledenen. Tot zover het oog reikt, je wordt er stil van...
Ons verblijf in Addo was boven op een berg (de zuurberg) in het zuurberg mountain inn,, een prachtige plek (aanrader!!). Het is overigens wel erg koud hier. Na Addo zijn we via port elizabeth naar plettenberg bay gegaan, waar we morgen hopen om walvissen te zien. De plaats zelf is van de rijken, een heel contrast na waar we vandaan komen.

pddenooijer Positie 17483 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 357 Blogs: 7 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Zee kajak stress in het Abel Tasman NP
0 4
Gepost op 11 september
Nieuw-Zeeland Abel Tasman NP
dieren, dieren
0 4
Gepost op 08 augustus
Zuid-Afrika West Kaap

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

have fun!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Leuk weer om wat van je te horen.
Addo vinden we erg mooi (inderdaad wel erg druk), wij hadden op de camping uitzicht op een leeuw die een buffel had doodgemaakt, geweldig, mazzel dus.
En een olifant vond het leuk om z'n slurf op onze auto te leggen, vonden wij minder leuk.........
Ik hoop dat je walvissen spot!!!!! Genieten je kids nog?

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed verslag weer. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.