KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stukje paradijs op aarde

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Wauw, ik wil hier nooit meer weg, riep ik tegen mijn kinderen toen we op deze adembenemende plek in Zuid Afrika terecht kwamen.

Gaan we naar Zuid-Afrika georganiseerd met een bus of zullen we zelf een rondreis met een huurauto maken vroeg ik aan mijn kinderen? Tja, wat is wijsheid. Vrouw alleen met 2 puberkinderen, links rijden, totaal onbekend terrein……maar de keuze was snel gevallen.
Wij gingen dit hele avontuur met zijn drieën aan.
Het voorwerk kon beginnen, lezen, lezen en nog eens lezen. (niet zo gek als je in een bibliotheek werkt) daarna heb ik al onze wensen op tafel gegooid bij een organisatie die hier gespecialiseerd in is. Zo is onze route ontstaan incl. de vluchten, huurauto, slaapplekken en enkele gamedrive ‘s die wij wilden maken.

Het avontuur kon beginnen! Vanaf dag 1 waren we al verkocht, wat een geweldig land. Helaas zie je naast de schitterende ongerepte natuur met zijn diversiteit aan dieren, de vriendelijke behulpzame bevolking, het heerlijke eten, ook de armoede die er heerst, triest.

Na een week, kwamen we aan bij Mkuze en Hluhluwe gelegen aan de N2, daar ga je bij Bayala linksaf de D463 op en dan na ongeveer 9 km kom je bij deze schitterende locatie. In dit gebied kan je o.a. oog in oog komen te staan met giraffen, wrattenzwijntjes, watervogels en impala’s.
De wekker ging ’s morgens om vijf uur, je hebt dan niet alleen een lekkere lange dag om van al het fraais te genieten, maar ook maak je dan de meeste kans om dieren te spotten die naar de drinkplaatsen gaan. Tijdens onze wandeling met gids zijn we van alles te weten gekomen en tegengekomen, maar helaas op het moment dat we daar op die plek stonden, was het uitgestorven.
De geur, de stilte met alleen op de achtergrond de geluiden van het Afrikaanse dierenrijk, fantastisch, puur genieten!
Wauw, ik wil hier nooit meer weg!