Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jonge bateleur

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt in het Zuiden van Zuid-Afrika tegen de grenzen van Namibië aan, en is grensoverschrijdend met Botswana. Het is dubbel zo groot als het Krugerpark, en een stuk rustiger!

De diversiteit aan wild is wel wat kleiner dan in Kruger. Hier geen olifanten, zebra's, buffels, krokodillen en nijlpaarden, allemaal dieren die niet tegen de droogte van de Kalahari kunnen. Wel zie je veel gnoe's, springbokken en gemsbokken. En de kans om een leeuw, cheetah of luipaard te spotten is hier ook erg groot!

Vogel liefhebbers (en dan vooral roofvogels) komen hier ook meer dan aan hun trekken. Kgalagadi is een thuis voor veel verschillende roofvogels en ze zijn vaak makkelijk te spotten, dicht langs de weg.

Zoals deze jonge bateleur, nu nog in egaal bruine kleur. Wanneer hij ouder wordt zal hij er alleen maar mooier op worden met een gitzwart verenkleed en knal rood-oranje snavel!
De bateleur staat op de lijst van kwetsbare vogels, dat maakt het voor ons extra bijzonder om er twee te kunnen zien afgelopen vakantie!