Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwen om elke bocht

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Doen we het wel of doen we het niet....
Kijk er niet naar uit om vast in het zand te komen zitten...
Toch met onze gehuurde Ford Fiesta vanuit Twee Rivierenkamp naar het Mata Matakamp. Volgens locals en de receptionist moet het goed kunnen want de regen is alweer paar dagen geleden en de zandwegen zijn net allemaal weer geprepareerd. (Gebeurd maandelijks) Ik wilde zo graag wat meer beleven dan het rondje dichtbij Twee Rivieren.
Dus we krijgen groen licht om de grote ronde te rijden. Eerst richting Nossob en dan met een slinger dwars door om dan op de weg naar Mata Mata te komen. Niet in een ruk. We hebben er 8 uur over gedaan want er was deze rit wel veel te zien
De dag ervoor al een middagsafari gemaakt en behalve eekhoorns, een prachtige schil f pad en wat springerige viervoeters geen geluk wat katachtige betreft.
Maar de twee dagen naar en van Mata Mata zien we 4 leeuwengroepen met een totaal van zo'n 25. In alle soorten en maten en standen en houdingen. Maar vooral heel veel luierend en slapend.

We hebben weer ontzettend geboft om in relatief korte tijd in een sedan weer mooie wildlife momenten te mogen observeren.