Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnacht in een Wilderness Camp in Kagalagadi

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


De dagen dat we in Kgalagadi waren hebben we enorm veel gezien, grote roofvogels, een honingdas en verschilldende cheetah's, leeuwen overdag en 's avonds en voor ons wel het hoogtepunt een luipaard.

Een nacht hebben we in Urikaruus wilderness camp geslapen, een onbeschrijfelijke plaats midden in de natuur. Urikaruus bestaat uit 4 cabins plus 1 voor de care-taker. De cabins staan op palen en bestaan uit twee niveaus. Het onderste niveau is de keuken met een geweldig uitzicht vanaf het terras op een redelijk grote waterhole die ook dichtbij is. Het bovenste niveau is het slaapgedeelte met douche. Vanuit de keuken kunnen we de waterhole mooi in de gaten houden en wanneer we een gnoe met rare sprongen weg zien sprinten, zien we niet veel later een cheetah oversteken. Lang blijven we nog wachten in de hoop dat hij nog terug komt, maar op een gegeven moment wordt het zo koud dat we alleen nog maar ons bed in willen duiken.

De nachten in de Kalahari kunnen heel koud worden kunnen we uit eigen ervaring vertellen. Met een dikke pyjama aan en drie dekens op elkaar, krijg ik het nog steeds niet echt warm in bed. Ook de ketel voor de douche krijgt het koude water niet echt verwarmd. (in geen een van de wilderness camps is een verwarming of andere warmtebron aanwezig)

's Ochtends opstaan en omkleden is dus bijna een straf. Snel doen we wat kleren aan, proppen onze kleding in de koffer en gaan in de auto zitten. We zetten de motor aan zodat we op kunnen warmen en wachten hier totdat de zon is opgekomen en we het park weer in mogen. Het was deze ochtend echt geen optie om een ontbijtje te maken in het keukentje, gewoonweg te koud in het huisje! Later blijkt het 's ochtends -4 graden te zijn geweest... brrrrrrrr zo kan het dus ook.
Gelukkig wordt het snel warmer zodra het zonnetje opkomt....