Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De weg naar Bitterpan

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


In het grotere Nossob Camp halen we onze speciale permits op om de 4x4 eenrichtingsweg naar Bitterpan te nemen. Het is een van de mooiste wegen die we ooit hebben gereden. De auto baant zich een weg door het rode zand, om ons heen niets of niemand want alleen gasten van Bitterpan mogen deze weg nemen! Deze weg alleen al is het moeite waard van het boeken van de accommodatie!

Bitterpan bestaat uit 4 tenten, een gezamelijke keuken en een klein huisje voor de care-taker die hier letterlijk in the middle of nowhere woont.
De 4 tenten staan op een rij en hebben een prachtig uitzicht op bittepan, een kale, ronde zout? vlakte en een waterhole.
Het uitzicht is er weer eentje om nooit te vergeten!

We genieten van de late bezoekers van de waterhole, bruine hyena en wat springbokjes. De hele nacht worden we wakker gehouden door eerst een rondvliegende vleermuis, dan een gekko op oorhoogte naast mijn bed en dan meerdere malen een imposant klinkende leeuw waardoor het toiletbezoek aan de buitenkant van nze tent toch net een iets groter avontuur wordt dan normaal.

Dit is echt the place to be. De weg er naar toe is geweldig, het ligt helemaal afgelegen, en heeft echt een wildernis gevoel! Luxe? Wat mij betreft ultieme luxe. Een must-do in Kgalagadi Boek wel ruim vooraf, aangezien het kleine aantal tenten is het natuurlijk al snel volgeboekt!