Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avond safari

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Kgalagadi ligt tegen de grens van Namibië en Botswana aan en is een prachtig park in de Kalahari woestijn.
Er zijn verschillende wilderness camps waar je maar een paar huisjes of tenten staan en je midden in de ongerepte natuur kunt overnachten.

Nossob een niet heel bijzonder en groter restcamp. Maar wat wel bijzonder is, is dat je hier een night-drive kan maken. Als alle toeristen netjes binnen de grenzen van het restcamp blijven gaan wij er met een gids op uit om nachtelijke activiteiten te spotten. Met een groot zoeklicht, zoeken we naar oplichtende oogjes in het donker. Na de gebruikelijke herten zien we een Afrikaanse Oehoe, maar ook een overstekend stelletje leeuwen. Na rustig voor onze auto te zijn doorgelopen, paren de twee in de struiken langs de weg en ploffen vervolgens neer om even bij te komen. Heel bijzonder om dit in het pikkedonker te mogen zien. Om ons heen horen we meer geritsel en leeuwen geluiden. De gids wordt helaas een beetje bang omdat we ze niet kunnen zien (en zij ons waarschijnlijk wel) en besluit terug te gaan naar ons restcamp. Jammer, maar waarschijnlijk heeft hij meer ervaring in de bush dan ons, dus we nemen aan dat dit een verstandige beslissing is. Maar als het aan ons zou liggen… Wij zouden hier nog vele uurtje kunnen doorbrengen.

Het is dus echt een aanrader om niet alleen in de prachtige en mooiere wilderness camps te overnachten maar ook 1 nacht in een van de drie grotere kamen te slapen om deze ervaring niet te missen!
Voor meer info zie de drie blogs die ik over Kgalagadi Transfrontier Park geschreven heb….