Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even geen aktie

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Het Kgalagadi Transfrontier Park grenst aan Namibie en Botswana. Het is een zanderige safaribestemming en heel anders qua landschap dan andere parken. De Kalahari leeuw met zwarte manen is hier thuis. Ze zijn prachtig om te zien.
Deze op de foto is nog van een safari uit 2016, maar nu ik hem zojuist tegen kwam 'herken' ik mezelf een beetje. Qua gedrag dan he. Lekker luierend in schaduw, beetje doezelen. Totdat de maag weer gevuld moet worden, dan kom ik wel weer eens in actie.

Mocht je Kgalagadi Transfrontier Park willen bezoeken: er wordt aangeraden met 4x4 te rijden, maar wij hebben het al 2x bezocht met een cat. 2 huurauto. (polo vivo of renault sandero) En ook Mata Mata kunnen bereiken, de grens met Namibie.
Het is ook maar net of ze de zandwegen weer n's wat gefatsoeneerd hebben ja of nee. RR Anita kan je er meer over vertellen. Die is daar wel eens vast komen te zitten als ik me goed herinner.
Ga je echt naar een van de bush camps, dan zou ik het niet riskeren met een gewone auto. Bij sommige camps staat het er trouwens expliciet bij dat het alleen te bereiken is met 4x4.