Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Table Mountain Cableway

Kaapstad,
Zuid-Afrika


in 1926 kwam de Noorse ingenieur Trygve Stromsoe met een concreet plan voor de kabelbaan en op 4 oktober 1929 opende burgemeester Lewis officieel de kabelbaan naar de top van de Tafelberg.

Maar toen zag de bak iets anders uit, helemaal open ! had ik liever gehad dan de nieuwe. Hebben ze ook gedaan in the Blue Mountains in Australie hier was er ook een die open was maar is ook verdwenen!

Op de Tafelberg zijn er 1470 verschillende soorten bloemen en planten, ik heb ze natuurlijk niet geteld had ik te weinig tijd voor en er woont ook een bijzondere kikker, de Table Mountain Ghost Frog, alleen maar hier te vinden.

Zoals jij de kijker kan zien heb ik niet veel gezien, en wat kan je anders doen als de kabelbaan open is dan ga je naar boven gelukkig trok het wel open nadat we boven waren.

Tip: Koop je kaartje op voorhand en waarom? als het druk is dan kan je vaak doorlopen terwijl andere hun kaartjes nog moeten kopen. En koop een 2 daags kaartje voor de Hop on Hop off Bus daar zit ook een gratis Harbour Cruise bij. Kaartje is misschien € 6,50 duurder maar je kunt dan echt genieten van wat Kaapstad allemaal heeft te bieden.