Agulhas

Ongeveer twee uur rijden vanaf Kaapstad ligt dit meest zuidelijke puntje van Afrika genaamd Kaap Agulhas. Veel wind en hoge golven zijn kenmerkend voor dit punt. Hoewel velen denken dat Kaap de Goede Hoop de grens is tussen de Atlantische en de Indische Oceaan is Kaap Agulhas de officiële grens. Op deze plek staat ook een bord die de scheiding aangeeft. Doordat de zeebodem hier vrij vlak is, is Kaap Agulhas een geschikte plek om te vissen.

Informatie over Agulhas

Beste foto's & tips van Agulhas

'1094452' door Jan10e '1094452' door Jan10e

Zuid-AfrikaAgulhas

Zuid-AfrikaAgulhas

Wrak bij Cape Agulhas

Jan10e

Dank allen die me vorige week hebben gefeliciteerd. Ik loop al weer zover achter zie ik. Net op het punt dat ik uit Kaapstad vertrek om nog beetje rond te toeren en familie te bezoeken werd ik vereerd met het reisreporter van de weekschap. Niet in de gelegenheid geweest om te reisteporteren. Inmiddels al paar dagen weer verder. Morgen terug naar huis. Het overwinteren weer voorbij. Was gisteravond in Struisbaai en bij Het wrak van Meisho Maru in Agulhas dat hier in 1882 op de klippen is gelopen. Mooie plek voor een sundowner (als het wat warmer was geweest). Behalve de vuurtoren en het monument is hier nu ook een driedimensionale kaart van Afrika met alle bergketens en woestijnen. Ook wel leuk om te zien. In de sahara stond wel water vanwege de regen. En hoewel het er eerst niet naar uit zag werd het toch een mooie zonsondergang en ik beschouw dit maar als het einde van de overwintering 2019. Nu weer nieuwe plannen maken.

'1000378' door karinm '1000378' door karinm

Zuid-AfrikaAgulhas

Zuid-AfrikaAgulhas

Het zuidelijkste...pu

karinm

Op het zuidelijkste puntje van Afrika komen de Indische en de Atlantische oceaan samen. De zee rondom Cape Agulhas is berucht om winterstormen en enorme golven. De vuurtoren die er staat dateert van 1849. De puntige rotsen (agulhas komt van het Portugese woord voor naald) hebben voor menig scheepswrak gezorgd. Aan het strand en op de Agulhas zandbank, een brede ondiepe strook, wordt veel gevist. Door de geringe diepte krijgt het water een prachtige kleur blauw! Cape Agulhas ligt niet al te ver van Kaapstad, waarbij je langs de prachtige, ruige kust rijdt. Zeker een bezoek waard!

Laat kaart zien