Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mont aux Sources

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Er valt genoeg te kiezen aan accommodatie in de buurt van Het Amfitheater is het Royale Natalie NP.
Na wikken en wegen uiteindelijk last minute besloten voor hotel Mont Aux Sources. Vlakbij Royal Natal gelegen. In het park zelf slapen is voor ons wat onhandig omdat het dan selfcatering is. Dat kwam nu even niet uit. Mont aux Sources beloofd uitzicht op het Amfitheater.
Dat vond ik de extra kosten wel waard.
Ik heb een basiskamer geboekt maar tijdens het inchecken kregen we een upgrade.
Achteraf wel blij mee, want nu gerenoveerde luxe kamer met uitzicht. De geboekte kamer had echt niet leuk geweest. Klein en muffig in de achteraf gelegen oudere vleugel.

De tuin is mooi en het zicht ook. Het is erg warme dag dus zijn bij het zwembad blijven hangen ipv te gaan wandelen.

Het avondeten (set dinner) vonden wij meer iets voor een youth hostel. De rode wijn geserveerd op kamertemperatuur. .. Dus 30 plus graden...
Al met al niet de sterren die het hotel heeft waardig.
Een aantal zaken dienen hier op de onderhoudslijst te worden gezet.
Het is afrika, ik weet het, maar ik heb in de afgelopen jaren in zoveel accommodaties hier geslapen die wel volledig aan de verwachtingen voldoen, dat nu ik eens kies voor een hotel met sterren me de tekortkomingen in service en onderhoud wel zijn opgevallen.

Voordeel van dit hotel is dat het nog geen 10 min. rijden is naar de gate van het park.

Als je het budget hebt adviseer ik te kiezen voor Montusi Lodge. Daar bewaar ik nog steeds goede herinnering aan.
Ik kon daar in 2015 logeren met lastminutevouchers ter waarde van 55 euro per nacht. Deze bestaan echter niet meer. Wandelmogelijkheden vanuit de acco zijn hier ook aanwezig itt vanuit Mont aux Sources.

En ben je op de selfcatering tour, kies dan voor een cottage in het park. Dan ben je het dichtst bij het amfitheater dat je hier op de achtergrond toch nog redelijk ziet. Genomen vanaf het terras van het hotel.
De volgende dag de bergwand volledig in de wolken.