Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sani Pass naar Lesotho

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Ik wil iedereen die naar Zuid-Afrika gaat adviseren om de Sani Pass naar Lesotho in hun reis programma op te nemen. De pass begint in Underberg in de drakensbergen. De weg is met de eigen auto amper te rijden en daarom kan je het beste vooraf reserveren bij een tour ondernemening. Wij hebben dit telefonisch een dag ervoor geregeld bij [url="http://www.majoradventures.com/" target="_blank"]major adventures[/url]. Het was wel druk dus eerder reserveren is misschien wel aan te raden. Je stapt in een jeep en je rijd omhoog over de grens naar Lesotho waar je echt een totaal andere wereld binnen treed.

Wij waren hier in de winter en je rijd dan ook in de sneeuw. Er lag zoveel sneeuw dat de 4x4 jeeps niet meer omhoog konden en we het laatste stuk moesten lopen. Eenmaal boven kom je door de grens overgang en een dorp binnen wat ondanks alles wat we in zuid-afrika gezien hadden ons volledig deed verbazen.

De mensen hier leven echt in hutjes lopen op blote voeten door de sneeuw en honden lopen half dood door de sneeuw.

Voor foto's van dit gebied kan je kijken op onze [url="http://members.upc.nl/g.water39/ZAdag13.htm" target="_blank"]website[/url].

Boven aan de pass is ook een cafe wat bekent staat als de hoogste pub in afrika was ook echt een apparte ervaring is.