Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Dag 6 & 7: van ClanWilliam naar Robertson

Zuid-Afrika
Afrika
ChantalWillems

Dag 6 & 7: van ClanWilliam naar Robertson

De cederbergen zijn de enige plekken ter wereld waar de rooibosplant groeit.

We zijn de ochtend vroeg begonnen met een douche en een stevig ontbijt. We hebben nog even de tijd om een rooibos proeverij te doen. Deze hebben we gedaan uit nieuwsgierigheid. We rijden naar de fabriek, deze lag niet ver van de B&B waar we logeerden. Het bezoek aan de fabriek zat er voor ons niet meer in, er was reeds een groep vertrokken, en zo een rondleiding duurt ongeveer 3u wist de poortwachter ons te vertellen.
Vandaar zijn we naar het rooibosthee winkeltje gegaan waar je verschillende concepten van rooibosthee kan proeven.
Hier heb ik vast gesteld dat rooibos zich niet laat mengen met andere ingrediënten. We hebben 7 verschillende rooibos thee's geproefd, met gember, met limoen, ... maar geen enkele kon ons bekoren, de pure rooibos was nog steeds de beste.

We zetten onze route verder naar onze volgende B&B te Robertson. Onderweg meerdere malen gestopt om een tal van foto's te nemen van het sprookjesboek genaamd 'Landschap Zuid-Afrika'.
Veel citrusboomgaarden gezien in Ceres. Naar het schijnt is dit het fruitcentrum van appels en peren en nog meer seizoenfruit.

Na een zoektocht van enkele uurtjes komen we aan in de late namiddag in onze 3de B&B 'Ballinderry Guest House'. Een luxe van je welste en wat super mooi meegenomen was, de uitbaters die ons verwelkomden in hun paradijs waren Belgen van Oost-Vlaanderen die 17 jaar geleden België hebben omgeruild voor Robertson. Met liefde vertellen ze over ZA, met liefde en passie verzorgen ze de B&B en hun gasten tot in de puntjes. Dit is meer dan een aanrader. we werden niet alleen door de uitbaters verwelkomt maar ook door de hond des huizes, net zoals de poes van de vorige B&B.

Het stadje Robertson stelt niet veel voor dan enkele winkeltjes en restaurants in de main street. Robertson is een karakteristiek met zijn Victoriaanse en Kaap-Hollandse huisjes. Elk jaar worden er met volle overgave wijnfestivals georganiseerd met grote wijnnamen zoals: Robertson Slow, Wine Valley Festval en zoveel meer.
Deze festivals worden in februari georganiseerd. Voor ons geen wijnfestival want het is september nu.

De gastheer maakt ons wegwijs in Robertson, eveneens met stadsplan en bijhorende informatie. Morgen is het zondag en er zijn niet veel wijnboeren die open zijn. Robertson is de place to be voor de wijn cultuur.
We rijden een beetje door Robertson dat bestaat uit 2 straten met een aantal winkeltjes.
Savonds gaan we iets eten bij "the Four cousins". Culinair zeker een aanrader, budgettaire redelijk duur in vergelijking met andere restaurants die we in Kaapstad al hadden bezocht.

Het ontbijtbuffet wordt met klasse voorgesteld, het eitje met zalm was een culinair voorproefje van de gastvrouw. Bij het ontbijt werd dus ook een glaasje champagne voorgesteld, wat we zeker niet afslaan.
De volgende ochtend staan we klaar voor 3 wijn proeverijen. De eerste was het champagne huis Graham Beck, de proeverij bestond uit 5 verschillende champagne's, wat wel iets teveel was voor ons en het was nog geen 11u in de voormiddag. We hebben er elk maar 2 geproefd wat voldoende was. Toch was dit een streling voor de tong.
De volgende was het bekende wijnhuis " Van Looveren". Deze wijnboer is bijna over heel ZA gekend met zijn wijnen en veel van zijn productie is ook te vinden bij verschillende restaurants.
Het concept was zeer leuk samengesteld, verschillende soorten proeverijen van wijnen met een steeds bijpassende snack. Zo hadden we een wit wijntje met een bijhorend kaasje, een rode dessert wijn met nootjes en een soort portowijn met braambessen confituur. Deze pairing was een streling voor de tong. De 2 de plank bevatte 5 soorten wijn met ciabatta brood, olijfolie, basmatica azijn en een mengeling van kruiden en gemalen noten.
De 3de en laatste proeverij was een leuk concept dat men kon combineren met een zelf samengestelde lunch op een boottocht van een uurtje.

Voldaan van al dat goeds trekken we richting B&B, ons even opfrissen en iets gaan eten, zonder alcohol. Genoeg is genoeg.
Ook deze brasserie was gezellig met vriendelijk personeel en weer lekker gegeten.

Foto's

39a0a.jpg
39a0a.jpg
ChantalWillems
b7b99.jpg
b7b99.jpg
ChantalWillems
04a1f.jpg
04a1f.jpg
ChantalWillems
ec456.jpg
ec456.jpg
ChantalWillems
2145b.jpg
2145b.jpg
ChantalWillems
8c3f6.jpg
8c3f6.jpg
ChantalWillems
39a0a.jpg
39a0a.jpg
ChantalWillems
ec456.jpg
ec456.jpg
ChantalWillems
8c3f6.jpg
8c3f6.jpg
ChantalWillems
8e1b3.jpg
8e1b3.jpg
ChantalWillems
8e1b3.jpg
8e1b3.jpg
ChantalWillems