Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Afrika
Caar

rondreis door Zuidelijk en oost Afrika

En dan opeens heb je geen baan meer. Wat te doen? Zoals een “normaal” mens gelijk beginnen met solliciteren of voor je zelf kiezen en je droom uit laten komen. Na de laatste jaren te veel mensen op hun sterfbed te hebben horen zeggen “had ik maar…” leef ik tegenwoordig op zo`n manier dat mij dat niet overkomt. Daarom het solliciteren kan wachten eerst mijn droom uit laten komen. Wat is die droom dan hoor ik u zeggen nou dat is 2 maanden rondtrekken door Afrika. Waar te beginnen en wat allemaal doen in 2 maanden? Afrika is zo groot ik moet toch echt veel dingen schrappen maar alles wat ik gedaan heb is zo fantastisch ik had het voor geen goud willen missen.
Het begin is gemaakt ik vlieg op Kaapstad Zuid-Afrika. Zo sta ik 2,5 maand na de mededeling u bent ontslagen op Schiphol te wachten op mijn vliegtuig naar mijn avontuur. ’s Avonds kom ik aan in Kaapstad waar mijn vervoer naar het hostel al staat te wachten. Ik reis tijdens het WK voetbal en net vanavond heeft Nederland gespeelt. Overal waar ik kom wordt ik gefeliciteerd over “onze” overwinning. Voetbal interesseert me niet zo veel maar ik leer snel dat het de openingsonderwerp is in voetbal gekke Zuid-Afrika. Omdat in alle reisgidsen staat dat Juni het laagseizoen is wanneer er weinig toeristen naar Zuid-Afrika komen is heb ik geen toegangskaarten van te voren aangeschaft. Het blijkt dat dat voor alle attracties prima is alleen voor robbeneiland moet je dat wel doen. Zo sta ik ’s morgens te wachten of er misschien iemand de tour afzegt maar helaas voor mij is dit niet het geval. Daarom geen robbeneiland in deze trip maar dit is alleen nog maar een rede om naar deze fantastische stad terug te keren.
Na toch wel de toeristische dingen te hebben gedaan in Kaapstad vertrek ik naar de Cederberg mountain region. Onderweg spot ik al het eerste wildlife. Zo zie ik in de verte een groep giraffen staan, dit bleek later een giraf boerderij te zijn maar dat druk de pret niet voor mij. Deze regio staat naast zijn ongelofelijke wildernis ook bekent om zijn sinaasappel boerderijen en ik besluit daarom om bij zo`n boer op de camping te gaan staan. Na mijn tent te hebben opgezet krijg ik een rondleiding op de boerderij. Naast de sinaasappels is er ook nog een groot stuk land op de boerderij die niet gebruikt wordt en waar de natuur zijn gang nog mag gaan. De rondleider verteld me over alle planten en bomen die er groeien. Als we net lopen zien we de eerste schildpad voorbij waggelen. Zoals de naam van de regio al doet vermoeden staan hier veel bergen. Ik ontkom er niet aan en op mijn rondleiding moeten we ook een berg beklimmen. Halverwege de berg glij ik uit en val precies met heel mijn gewicht op mijn fotocamera. Gelukkig valt het bij mij allemaal mee maar mijn camera is toch flink beschadigd ik kan mijn foto’s niet meer terug zien. De volgende 2 maanden wordt het dus maar heel veel foto’s van het zelfde maken met verschillende instellingen en hopen dat er een paar gelukt zijn.
Na een behoorlijk koude nacht met iets te weinig kleren aan in een tentje te hebben doorgebracht. Heb ik in de eerste stad die ik tegen kwam inkopen gedaan. Ik had er niet echt bij stil gestaan dat het ’s nachts in Afrika zo koud kan worden, ook al is het hier winter. Mijn aankopen een extra deken, warme foeilelijke sokken, lange joggingbroek (altijd gezegd dat ik er nooit een in mijn leven zou kopen) en een fleece trui. Na het shoppen verder gereisd naar de Gariep Orange river. Dit is de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Het is de langste rivier in Zuid-afrika en speelt een belangrijke rol voor de Zuid-Afrikaanse economie. Mijn tentje heb ik opgezet aan de oever van deze rivier waar ik uitkeek over prachtige bergen. Na de mooiste zonsondergang van mijn leven te hebben gezien was het tijd voor een echte plaatselijke stuw.
De volgende morgen was het alweer tijd om Zuid-Afrika te verlaten en Namibië in te gaan.